Városlista
2021. szeptember 24, péntek - Gellért

Hírek

2011. Szeptember 11. 16:19, vasárnap | Helyi
Forrás: Tudósítónk

CivilFeszt: színpadi bemutatók és táncház estébe nyúlóan - képgalériával

CivilFeszt: színpadi bemutatók és táncház estébe nyúlóan - képgalériával

A szeptember 10-i dombóvári Civil Fesztivál délutánjának második felében és estéjén kulturális műsor és táncház szórakoztatta a közönséget. Átadták továbbá a legszínvonalasabban bemutatkozó szervezetnek járó vándorkupát.

A délelőtti kiállításokat és bemutatókat, valamint az ebédidőben befejeződött főzőversenyt követően színpadi produkciókkal tettek ki magukért a társadalmi szervezetek a Dombóvári Művelődési Ház színháztermében.

A műsorban fellépett a Kalimpa Ütőegyüttes, a Százszorszép Alapítvány óvodai néptánccsoportja, a József Attila ÁMK kötélugró csoportja, a Terna Cserhaja Egyesület cigánytáncosai, a Gyöngykoszorú hagyományőrző kultúrcsoport, az Őszirózsa asszonykórus, az Amulett hastánccsoport, énekes-szintetizátoros produkciójával Lőcze Andrea, az Aerobik és Szabadidős Egyesület, a Kapos Táncegyüttes néptáncosai, az Őszidő Nyugdíjas Klub kultúrcsoportja, a Zafír Táncegyüttes hastáncosai, valamint énekes műsorával Nagy Katalin.

A bemutatókat követően adták át azt a vándorkupát, amely a mindenkori Civil Fesztiválon bemutatkozó szervezetek közül a legszínvonalasabbnak szavazott csapat érdemel ki. A díj a tavalyi rendezvény óta azt birtokló Dombóvár-Kernen Baráti Kör Egyesülettől a Dombóvári Székely Körhöz került. A szervezet elnökének, Horváth Józsefnének Grünwald Pál, a Baráti Kör titkár adta tovább a kupát.

A Dombóváron már a nyolcadik alkalommal megrendezett Civil Fesztivál a Székely Dalkör népdalcsokrával és egy fergeteges táncházzal ért véget a művelődési ház aulájában.

A helyszínen forgatott felvételekből készülő videóanyagunk hamarosan látható lesz portálunkon.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 23. 13:18, csütörtök | Helyi

„Maradj egészséges, közlekedj fenntarthatóan!”

Az idei évben az Autómentes Nap keretében rendezte meg Dombóvár Város Önkormányzata és a Dombóvári Sportszövetség a Sport napját Dombóváron, így kapcsolódva az ez évi szlogenhez: „Maradj egészséges, közlekedj fenntarthatóan!”

2021. Szeptember 22. 08:24, szerda | Helyi

Egy év szünet után szervezték meg idén a Tűzkakas Diáktűzoltó Versenyt

Ismét összemérhették tudásukat az általános iskolai diákok Kurdon.

2021. Szeptember 21. 08:30, kedd | Helyi

A száz éve született Szenes Hannáról nyílt kiállítás Dombóváron

A száz éve született izraeli-magyar költő, a második világháború idején mártírhalált halt katona, Szenes Hanna életét bemutató kiállítás nyílt Dombóváron, a Riesz József Emlékházban.

2021. Szeptember 20. 09:48, hétfő | Helyi

Az összetartozás jegyében telt el a somogyi rendhagyó őszi megyenap

Többek között Bodó Imre ny. agrármérnök, helytörténész, múzeumalapító is átvehette a Somogy Polgáraiért díjat.