Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Szeptember 07. 09:00, hétfő | Bulvár
Forrás: MTI

Csak színház és más semmi címmel készül új magyar tévésorozat

Csak színház és más semmi címmel készül új magyar tévésorozat

A színház világába és az emberi kapcsolatokba enged betekintést humoros formában a Csak színház és más semmi címmel készülő új tévésorozat Schell Judit és Csányi Sándor főszereplésével.

Az MTVA és a Megafilm Service közös hatrészes dramedyje decemberben kerülhet a képernyőre.
A Csak színház és más semmi című sorozat cselekménye a Schell Judit által alakított híres díva, Alinda és rendező férje, Csányi Sándor magánéleti válsága körül bonyolódik. Keretét egy színházi bemutató adja, amelyet az olvasópróbától a premierig követhetnek nyomon a nézők. A sorozat szereplői az előadásban résztvevő színészek és színházi szakemberek.

"A Csak szex és más semmi című egész estés film sikere után kezdetben egy második mozifilm forgatásában gondolkodtunk" - hangsúlyozta Kálomista Gábor producer az MTI-nek, hozzátéve, hogy a film két alkotójának, Divinyi Rékának és Goda Krisztinának volt az ötlete, hogy inkább tévésorozat készüljön a nagy nézőszámot produkáló mozifilm nyomán.

A producer kiemelte: a tévésorozat története nem kapcsolódik szervesen a mozifilméhez, nem a folytatása, csak a két főszerepet alakító színész került át a cselekménybe, amely színházi miliőben játszódik. Humoros formában a színház kulisszatitkaiba, valamint az emberi viszonyokba próbál betekintést nyújtani - mondta, hozzátéve, hogy a külső helyszínek mellett az epizódok nagy részét a Thália színházban veszik fel.

A 400 millió forintból megvalósuló sorozat rendezését Nagypál Orsira és Miklauzic Bencére bízták, akik három-három epizódot készítenek el - hangsúlyozta a producer, hozzátéve, hogy a forgatás 65 napig zajlik, az utómunkával együtt a széria decemberre készülhet el.

Kálomista Gábor emlékeztetett arra, hogy a tíz évvel ezelőtt bemutatott Csak szex és más semmi ötszázezer nézőt vonzott a magyar mozikba, 120 ezer DVD-t adtak el belőle és csaknem 70 országban forgalmazták, de időről időre még ma is több magyar csatorna tűzi műsorra.

"Úgy gondolom, hogy ez a sorozat, akár a mozifilm, meg tudja állni a helyét külföldön is, hiszen színház és emberi kapcsolatok mindenhol vannak, Divinyi Réka pedig nagyon jó forgatókönyvíró" - mutatott rá a producer.

Goda Krisztina forgatókönyvíró, kreatív producer az MTI-nek elmondta: a forgatókönyvírás mellett a storyline megvalósításában, a castingban, az arculat és a képi világ kialakításának folyamatában vett részt. Emellett felügyelte, hogy egységes ritmusban készüljön a dramedy hat epizódja. "A rendezésbe viszont nem akartam involválódni és a rendezők válla felett beleszólni, mert az csak káoszhoz vezet" - mondta.

Goda Krisztina hangsúlyozta: a készülő sorozat annyiban is különbözik a Csak szex és más semmi történetétől, hogy a szériában a Schell Judit által megformált Alinda színésznő lesz, míg a filmben szereplő Dóra dramaturgként dolgozott. Csányi Sándor ezúttal egy Barna nevű rendező karakterét alakítja, a filmben pedig színészként tűnt fel.

"A sorozattal is azt a hatást szeretnénk elérni, hogy az emberek szeressék nézni, kikapcsolódjanak, élvezek ezeket a karaktereket és a bonyodalmakat" - hangsúlyozta.

A Schell Judit által alakított Alinda a történet elején már szétmenőben van rendező férjétől Csányi Sándortól. Schell Judit elmondta: a sorozat elején Alinda még egy nagyon kemény nő, aki a történet folyamán egyre esendőbb lesz. "Én egyszerűbben élek, az otthonommal, a gyerekeimmel foglalkozom és nem szeretek magammal annyit foglalkozni, mint amennyit egy dívának kell. Amit én hozzátudok adni egy karakterhez, az inkább a hétköznapiság" - hangsúlyozta a színművész.

A fordulatos sorozatban három szatirikus szál bonyolódik párhuzamosan: a rendező és a díva, a dramaturg és színházigazgató - akiket Szávai Viktória és Szervét Tibor alakít -, valamint az öltöztetőnő és barátja, a bulvárújságíró története.

Címkék: mozi, sorozat, színház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.