Városlista
2024. március 2, szombat - Lujza

Hírek

2022. December 15. 08:37, csütörtök | Belföld
Forrás: Ügyészség

Családi vállalkozásban futtattak lányokat, súlyosan bántalmazták őket

Családi vállalkozásban futtattak lányokat, súlyosan bántalmazták őket

Az elkövetők a vádirat szerint a 2013-tól 2020 májusáig terjedő időszakban 45 sértett prostitúciós tevékenységét használták ki, amelyből legkevesebb 581 millió forint bevételük származott.

A Békés Megyei Főügyészség bűnszervezetben elkövetett emberkereskedelem bűntette miatt emelt vádat 5 fivér és 3 fiúgyermekük, további hozzájuk köthető 8 személy ellen, akik 2013 és 2020 májusa között prostituáltak kizsákmányolására létrehozott bűnszervezet működtetéséből tartották el magukat.

A vádirat szerint az 5 sarkadi testvér 2013-ban Berlinben kezdett el prostituáltakat foglalkoztatni. A férfiak a prostituáltak nehéz anyagi körülményeit, iskolázatlanságukat használták fel a beszervezésre, és több alkalommal szerelmet ígérve, őket gazdaságilag és érzelmileg függő helyzetbe hozva, sok esetben megtévesztéssel hálózták be.

A sértettek bevételének elvételével jelentős vagyonra tettek szert a testvérek, ezért annak növelése érdekében 2018-tól kiterjesztették a tevékenységüket, abba többeket is bevontak, bűnszervezetként működtek. Tevékenységükhöz csatlakozott 3 fiúgyermekük, és további 8, hozzájuk rokoni, közeli ismerősi szállal kötődő személy. A testvérek megszervezték és irányították a bűnszervezet működését, míg a további elkövetők végrehajtották utasításaikat, így a sértetteket beszervezték, szállították, elszállásolták, tevékenységüket felügyelték, tőlük a prostitúcióból származó bevételt elvették.

A vádlottak az illegális bevétel megszerzése, növelése, valamint annak érdekében, hogy a sértettek ne fedjék fel mások előtt a bűnszervezet működését, nem válogattak a módszerekben: a sértettek és családjaik élet elleni, esetenként megcsonkítással, megöléssel történő fenyegetése, megalázásuk, így egyebek mellett a sértett fejének kutyavizeletbe, felmosóvízbe történő nyomása, a durva bántalmazások, a félelemben tartás állandó volt. A sértetteknek a szoros felügyelet alól menekülési lehetőségük nem volt.

Az elkövetők a vádirat szerint a 2013-tól 2020 májusáig terjedő időszakban 45 sértett prostitúciós tevékenységét használták ki, amelyből legkevesebb 581 millió forint bevételük származott.

Fotó: Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 02. 06:00, szombat | Belföld

Átlagosan 20 százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók alapbére

Március 1-jétől átlagosan 20 százalékkal nő az egészségügyi szakdolgozók alapbére - jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára pénteken Budapesten, újságírók előtt.

2024. Március 01. 15:26, péntek | Belföld

Meteorológia: megdőlt a melegrekord a fővárosban csütörtökön

Megdőlt a hajnali és a napi fővárosi melegrekord is csütörtökön - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján pénteken.

2024. Március 01. 08:24, péntek | Belföld

Gyopáros Alpár: nem állt meg a népességfogyás az Alföldön, de lassult az üteme

Az alföldi kistelepüléseken ugyan nem állt meg a népességfogyás, de lassult az üteme a Magyar falu program hatására - mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos csütörtökön a Békés vármegyei Medgyesegyházán.