Városlista
2023. október 4, szerda - Ferenc

Hírek

2012. Április 05. 07:09, csütörtök | Külföld
Forrás: OrintPress

Csehül áll a cseh kormánypárt – mi lesz a koronával?

Csehül áll a cseh kormánypárt – mi lesz a koronával?

Megint az őszi előrehozott választásokról szól a fáma a cseheknél.

Hiszen a kisebbik kormánypárt azzal fenyegette meg a Necas vezette koalíciót, hogy miniszterük kilép a kormányból. A belpolitikai vita így már ismét világhíres lett, ez azonban nem számít újdonságnak.

A jelenlegi koalíció a 2010-es felállás óta már három bizalmatlansági indítványt is túlélt, várhatóan a későbbiekben sem oszlik fel a csapat. Az ellenzéki szociáldemokrata párt a népszerűségét próbálja karbantartani az indítványokkal, ám kérdéses, hogy kormányon milyen más megoldást találnának az idei évre tervezett 3,5 százalékos GDP-arányos hiány eléréséhez. Összességében azonban nem várnak hatást a részvény- és a kötvénypiacon az Equilor elemzői ennek kapcsán.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 03. 07:35, kedd | Külföld

Újabb ukrán ellentámadás indulhat októberben

Az ukrán hadsereg októberben újabb ellentámadást indíthat, ugyanis csapatösszevonásokat hajt végre Orihove és Vuhledar közelében - jelentette ki Gyenyisz Pusilin a \"Donyecki Népköztársaság\" vezetője.

2023. Október 02. 12:50, hétfő | Külföld

Az elektromos járművek globális eladása 49 százalékkal nőtt az idei első fél évben

Világszerte 6,2 millió elektromos járművet (EV) értékesítettek az idei első fél évben, ami 49 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit - áll a Canalys szingapúri piackutató cég jelentésében.

2023. Október 02. 06:00, hétfő | Külföld

Legkevesebb tizenhárman meghaltak egy spanyolországi diszkótűzben

Az először közölt hatról tizenháromra nőtt vasárnap délutánra a délkelet-spanyolországi Murciában történt diszkótűz halálos áldozatainak száma.