Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Március 30. 21:21, szerda | Helyi

Csemetéket ültettek a csemeték tiszteletére - képgalériával

Csemetéket ültettek a csemeték tiszteletére - képgalériával

A dombóvári bölcsőde alatt elterülő Kis-polgárok Parkjában március 29-én délután már ötödszörre ültettek facsemetéket az újonnan született dombóváriak tiszteletére. A gyönyörű időben ezúttal harminckét új egyeddel gyarapodott

A Dombóvár Hetének rendezvényére összegyűlt kicsiket és nagyokat először Törekyné Nagy Zsuzsanna zenepedagógus szórakoztatta. Gyermekdalokból összeállított műsorával ért el nagy sikert a parkra kitűnő rálátást biztosító esőbeállónál.

A piknikhangulatú rendezvény az új ültetés céljára előkészített részen folytatódott. A vendégeket köszöntő polgármestertől megtudtuk, hogy amikor a Dombóvári Kis-polgárok Parkját életre hívó ötlet megfogalmazódott benne öt évvel ezelőtt, titkon remélte, hogy egyszer majd neki magának is lesz kinek a tiszteletére fát ültetnie. El is jött ez az alkalom, hiszen decemberben született meg kisfia, aki felesége, Barbara társaságában el is kísérte édesapját a rendezvényre. A poénnak szánt gyorsasági ültető-versenyre utaló mondata után Szabó Loránd röviden elmagyarázta, hogy mit is tegyen az ember, ha jót akar a földbe plántálandó ifjú oszlopos juharnak.

Az útmutatások meghallgatása után a férfiak kiválasztották a nekik szimpatikusnak tűnő ültetendőket és majdani helyeiket a parkban. Ezután nagy ásás vette kezdetét, a helyükre kerültek a facsemeték, és többen valami kis kabalát, cumit vagy névtáblát helyeztek az ágaikra. Az öntözés és a gödör visszatemetése után már csak az maradt hátra, hogy a számozott karókkal felkeressék a városháza munkatársait, akik feljegyezték, hogy az adott facsemete kinek a tiszteletére áll. Közben a polgármester még átnyújtotta azokat a tanúsítványokat, amelyeket a jelenlévő dombóvári kis-polgárok kaptak meg elsőként, és amelyek mostantól minden Dombóváron anyakönyvezett gyermeknek járnak majd. A jó hangulatú faültetés végén a Nők Dombóvárért Egyesület kínálta meg egy kis kuglóffal a résztvevőket.

Aki gyermekvállalás elé néz - köztük a városháza négy dolgozója, mint megtudtuk -, vagy ilyet tervezget, nem kell aggódnia amiatt, hogy betelt volna a park. Az illetékesek már elő is készítették a jövő évi területet. Ez tehát nem jelenthet akadályt.

A Szórakozó negyedben található képgalériánk a lenti képre kattintva megtekinthető.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.