Városlista
2019. december 12, csütörtök - Gabriella

Hírek

2011. Március 30. 21:21, szerda | Helyi

Csemetéket ültettek a csemeték tiszteletére - képgalériával

Csemetéket ültettek a csemeték tiszteletére - képgalériával

A dombóvári bölcsőde alatt elterülő Kis-polgárok Parkjában március 29-én délután már ötödszörre ültettek facsemetéket az újonnan született dombóváriak tiszteletére. A gyönyörű időben ezúttal harminckét új egyeddel gyarapodott

A Dombóvár Hetének rendezvényére összegyűlt kicsiket és nagyokat először Törekyné Nagy Zsuzsanna zenepedagógus szórakoztatta. Gyermekdalokból összeállított műsorával ért el nagy sikert a parkra kitűnő rálátást biztosító esőbeállónál.

A piknikhangulatú rendezvény az új ültetés céljára előkészített részen folytatódott. A vendégeket köszöntő polgármestertől megtudtuk, hogy amikor a Dombóvári Kis-polgárok Parkját életre hívó ötlet megfogalmazódott benne öt évvel ezelőtt, titkon remélte, hogy egyszer majd neki magának is lesz kinek a tiszteletére fát ültetnie. El is jött ez az alkalom, hiszen decemberben született meg kisfia, aki felesége, Barbara társaságában el is kísérte édesapját a rendezvényre. A poénnak szánt gyorsasági ültető-versenyre utaló mondata után Szabó Loránd röviden elmagyarázta, hogy mit is tegyen az ember, ha jót akar a földbe plántálandó ifjú oszlopos juharnak.

Az útmutatások meghallgatása után a férfiak kiválasztották a nekik szimpatikusnak tűnő ültetendőket és majdani helyeiket a parkban. Ezután nagy ásás vette kezdetét, a helyükre kerültek a facsemeték, és többen valami kis kabalát, cumit vagy névtáblát helyeztek az ágaikra. Az öntözés és a gödör visszatemetése után már csak az maradt hátra, hogy a számozott karókkal felkeressék a városháza munkatársait, akik feljegyezték, hogy az adott facsemete kinek a tiszteletére áll. Közben a polgármester még átnyújtotta azokat a tanúsítványokat, amelyeket a jelenlévő dombóvári kis-polgárok kaptak meg elsőként, és amelyek mostantól minden Dombóváron anyakönyvezett gyermeknek járnak majd. A jó hangulatú faültetés végén a Nők Dombóvárért Egyesület kínálta meg egy kis kuglóffal a résztvevőket.

Aki gyermekvállalás elé néz - köztük a városháza négy dolgozója, mint megtudtuk -, vagy ilyet tervezget, nem kell aggódnia amiatt, hogy betelt volna a park. Az illetékesek már elő is készítették a jövő évi területet. Ez tehát nem jelenthet akadályt.

A Szórakozó negyedben található képgalériánk a lenti képre kattintva megtekinthető.


Ezek érdekelhetnek még

2019. December 12. 08:31, csütörtök | Helyi

Mikulás balettcipőben

Minden év december 6-án érkezik meg a Mikulás a gyermekekhez. Most is nagy izgalommal várták iskolásaink az érkezését.

2019. December 11. 16:07, szerda | Helyi

Belügyminiszteri elismerést kapott Tóth Szilvia

Hosszú időn át végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként kapott belügyminiszteri elismerést Tóth Szilvia rendőr főtörzszászlós, a Dombóvári Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója.

2019. December 10. 09:23, kedd | Helyi

Különdíj a szavalóversenyen

December 2-án Bonyhádon rendezték meg a Vörösmarty Mihály Emléknap keretében a Tolna megyei szavalóversenyt.

2019. December 09. 11:40, hétfő | Helyi

Hárman sérültek súlyosan

Két személyi sérüléses baleset történt a hétvégén Tolna megyében.