Városlista
2019. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2011. Március 30. 21:21, szerda | Helyi

Csemetéket ültettek a csemeték tiszteletére - képgalériával

Csemetéket ültettek a csemeték tiszteletére - képgalériával

A dombóvári bölcsőde alatt elterülő Kis-polgárok Parkjában március 29-én délután már ötödszörre ültettek facsemetéket az újonnan született dombóváriak tiszteletére. A gyönyörű időben ezúttal harminckét új egyeddel gyarapodott

A Dombóvár Hetének rendezvényére összegyűlt kicsiket és nagyokat először Törekyné Nagy Zsuzsanna zenepedagógus szórakoztatta. Gyermekdalokból összeállított műsorával ért el nagy sikert a parkra kitűnő rálátást biztosító esőbeállónál.

A piknikhangulatú rendezvény az új ültetés céljára előkészített részen folytatódott. A vendégeket köszöntő polgármestertől megtudtuk, hogy amikor a Dombóvári Kis-polgárok Parkját életre hívó ötlet megfogalmazódott benne öt évvel ezelőtt, titkon remélte, hogy egyszer majd neki magának is lesz kinek a tiszteletére fát ültetnie. El is jött ez az alkalom, hiszen decemberben született meg kisfia, aki felesége, Barbara társaságában el is kísérte édesapját a rendezvényre. A poénnak szánt gyorsasági ültető-versenyre utaló mondata után Szabó Loránd röviden elmagyarázta, hogy mit is tegyen az ember, ha jót akar a földbe plántálandó ifjú oszlopos juharnak.

Az útmutatások meghallgatása után a férfiak kiválasztották a nekik szimpatikusnak tűnő ültetendőket és majdani helyeiket a parkban. Ezután nagy ásás vette kezdetét, a helyükre kerültek a facsemeték, és többen valami kis kabalát, cumit vagy névtáblát helyeztek az ágaikra. Az öntözés és a gödör visszatemetése után már csak az maradt hátra, hogy a számozott karókkal felkeressék a városháza munkatársait, akik feljegyezték, hogy az adott facsemete kinek a tiszteletére áll. Közben a polgármester még átnyújtotta azokat a tanúsítványokat, amelyeket a jelenlévő dombóvári kis-polgárok kaptak meg elsőként, és amelyek mostantól minden Dombóváron anyakönyvezett gyermeknek járnak majd. A jó hangulatú faültetés végén a Nők Dombóvárért Egyesület kínálta meg egy kis kuglóffal a résztvevőket.

Aki gyermekvállalás elé néz - köztük a városháza négy dolgozója, mint megtudtuk -, vagy ilyet tervezget, nem kell aggódnia amiatt, hogy betelt volna a park. Az illetékesek már elő is készítették a jövő évi területet. Ez tehát nem jelenthet akadályt.

A Szórakozó negyedben található képgalériánk a lenti képre kattintva megtekinthető.


Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 16. 09:00, péntek | Helyi

Forgalomkorlátozás kerékpárverseny miatt

A közlekedőknek ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítaniuk Tamási térségében.

2019. Augusztus 15. 08:39, csütörtök | Helyi

A Dombai család rezidenciáját kutatják

Július 8-tól egy hónapon keresztül az elmúlt évekhez hasonlóan az ország különböző településeiről érkezett régészek, egyetemi hallgatók és önkéntesek folytatták a Gólyavár 2014-ben megkezdett feltárását.

2019. Augusztus 14. 15:23, szerda | Helyi

Lánykérés tűzoltó módra

Nem mindennapi, megható jelenetnek lehettek tanúi augusztus 13-án a bikali Puchner Kastélyszálló dolgozói és vendégei.

2019. Augusztus 14. 08:59, szerda | Helyi

Tóth Lili Anna jól teljesített a nemzetközi mezőnyben

A 3000 méteres síkfutásban Tóth Lili Anna indult magyar színekben.