Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2023. Augusztus 21. 09:05, hétfő | Helyi

Csíkszeredai vendégek a múzeumban

Csíkszeredai vendégek a múzeumban

A Márton Áron Tehetséggondozó Központ 15 diákja és 4 kísérő tanára a hétvégén Göllébe és Dombóvárra látogatott.

Ott dr. Márton Kálmán Bocskor nevű panziójában szálltak meg. A vendégeket Novák Márk polgármester és Banda Zoltán alpolgármester, illetve a göllei civilszervezetek képviselői fogadták.

Pénteken Dombóvárra látogatott a kis csoport, ahol a kertvárosi Szent István templomot és a Szent László parkot keresték fel, majd Bodó Imre múzeumalapító gyűjteményét tekintették meg. Elhelyezték a megemlékezés koszorúját az író múzeum előtti szobránál. Délután a Helytörténeti Gyűjteményben Takács Istvánné kalauzolta a vendégeket, s végül a Kossuth Szoborcsoportot és a Lakótornyot is felkeresték, ahol Őri Nándor alapító fogadta a vendégeket. A dombóvári látogatás a Camping Étteremben estebéddel zárult, Tigelmann Péter tulajdonosnak köszönhetően.

A program a göllei falunappal folytatódott, ahol a székely vendégek is felléptek a kulturális program keretében. Itt is felkeresték Gölle község múzeumait, megkoszorúzták az író, Fekete István sírját, valamint részt vettek az esti szentmisén, melyet Szász Gyula plébános mutatott be.

Vasárnap pedig egy igali fürdőzést követően Miklai József vendéglőjében, szintén estebéd után zárult a magyarországi zarándoklat.

Fekete István Kulturális Egyesület

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 24. 22:42, péntek | Helyi

Izgalmas programok, rendhagyó órák

A KULTUP program először jutott el Dombóvárra. A Déryné program keretében 7 csoport vett részt a TMSZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégiumban a színházi, kulturális és zenés előadásokon.

2024. Május 24. 10:30, péntek | Helyi

A Fekete család barátai látogattak Dombóvárra és Göllébe

Fekete Magdolna irodalmi hagyatéki gondnok és Tóth Árpád, ifj. Fekete István író barátja látogattak el Dombóvárra Bodó Imre múzeumalapítóhoz és feleségéhez, Líviához.

2024. Május 23. 11:12, csütörtök | Helyi

Gelei József egykori válogatott kapus járt a Fekete István Múzeumban

Berki Zsolt ötletgazda szervezésében immár második alkalommal került megrendezésre az Esterházy Miklós Technikum és Szakképző Iskola műfüves pályáján a Buzánszky Jenő középiskolai Futball Torna.