Városlista
2020. május 26, kedd - Fülöp

Hírek

2012. Február 01. 07:58, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Csökkent a háztartások hitelállománya, több volt a jelzáloghitel felvétel

Csökkent a háztartások hitelállománya, több volt a jelzáloghitel felvétel

Jelentősen nőtt tavaly decemberben a háztartások által felvett jelzáloghitel a kiváltó hitelek miatt- közölte a Magyar Nemzeti Bank.

A decemberben folyósított kiváltó forinthitelek értéke több mint 63 milliárd forint volt.

Decemberben 39,4 milliárd forint volt a háztartásokkal kötött lakáscélú forinthitel-szerződések értéke, egy hónappal korábban 22,5 milliárd, míg 2010 decemberében 17,4 milliárd forintot tett ki. Az MNB szerint a nem pénzügyi vállalati forint betétek új szerződéses értékei is jelentősen nőttek decemberben, míg az euró betéteknél a novemberi kiugrás után kisebbek voltak a lekötések.

Közben csökkent a háztartások hitelállománya decemberben, számszerűsítve 226 milliárd forinttal. A változások egy része a devizahitelek végtörlesztésére vezethető vissza: decemberben mintegy 260 milliárd forint devizahitelt végtörlesztettek az aktuális árfolyamon számítva, ebből mintegy 188 milliárd forint az úgynevezett végtörlesztési árfolyamon ténylegesen kifizetett összeg. A forinthitelek növekedésének egyik meghatározó oka, hogy a pénzügyi intézmények megközelítőleg 63,1 milliárd forint kiváltó hitelt folyósítottak végtörlesztésre.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 26. 09:56, kedd | Belföld

Embercsempészeket fogtak el Baranyában

Embercsempészés kísérlete miatt két szír férfit vettek őrizetbe és hallgattak ki gyanúsítottként Baranya megyében – közölte a rendőrség a police.hu-n kedden.

2020. Május 26. 08:00, kedd | Belföld

Beterjeszti a jövő évi büdzsé tervezetét a kormány

A kormány kedden terjeszti be az Országgyűlésnek a jövő évi költségvetés tervezetét – jelentette be a pénzügyminiszter hétfőn a Facebook-oldalán.

2020. Május 26. 07:11, kedd | Belföld

1436-ra csökkent az aktív fertőzöttek száma, meghalt 8 beteg

3771 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 8 idős krónikus beteg – közölte a koronavirus.gov.hu oldal.

2020. Május 26. 07:01, kedd | Belföld

Meghalt egy árokba hajtó autó egyik utasa Karcagon

Árokba hajtott egy személygépkocsi Karcag belterületén hétfő éjszaka, az autóban utazó négy ember közül hárman könnyen sérültek, egy utas azonban meghalt