Városlista
2020. április 2, csütörtök - Áron

Hírek

2020. Március 24. 08:20, kedd | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata - Facebook

Csökkent a szociális étkeztetés díja Dombóváron

Csökkent a szociális étkeztetés díja Dombóváron

A módosításnak köszönhetően a fizetendő díj bruttó 470,- forintra csökken.

Tisztelt Dombóváriak!
Kedves Idős Polgáraink!

Az országot – és ezáltal a várost is – érzékenyen érintő, nehéz helyzetre való tekintettel újabb intézkedést tettem annak érdekében, hogy minden lehetséges módon segíthessük idős polgárainkat. A mozgóbolt elindítása után a szociális étkeztetés díjának csökkentése is ezt a célt szolgálja.

Tájékoztatom az érintetteket, hogy a 70 év felettiek részére – a 46/2020. (III. 16.) Korm. rendelet alapján –, valamint mozgásukban korlátozott és otthonukban egyedül élő 70 év alattiak részére helyi döntés alapján biztosított étkeztetés 2020. március 23. napjától Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének a szociális szolgáltatásokról szóló rendelete szerinti szociális étkeztetés keretében vehető igénybe. A változás az igénybe vétel jogosultsági feltételeit nem érinti, a szolgáltatás biztosítása a korábbi gyakorlatnak megfelelően történik. A módosításnak köszönhetően azonban a fizetendő díj bruttó 470,- forintra csökken.

Bízom benne, hogy ezzel az intézkedéssel is nagyon sok dombóvári idősnek tudunk segíteni. Várjuk a jelentkezésüket munkaidőben az ingyenesen hívható zöld számon: 06-80-204-445

Dombóvár, 2020. március 23.

Pintér Szilárd
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 02. 19:08, csütörtök | Helyi

A Kaposszekcsői Általános Iskola szeretettel várja a leendő elsősöket

Az iskoláról és a beiratkozásról tudhatnak meg többet cikkünkben.

2020. Április 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Nem szűnik a Covid-19 fertőzéstől való félelmeket kihasználó csaló üzenetek sora

Egy új módszer szerint a támadók helyi kórházak nevében küldenek e-maileket, amelyekben azt állítják, hogy a címzett érintkezett egy olyan kollégával, baráttal, családtaggal, akinél kimutatták a koronavírus fertőzést.

2020. Április 02. 14:00, csütörtök | Helyi

Sásd elengedi a közterület-használati és bérleti díjakat a vészhelyzet ideje alatt

Minden lehetséges eszközzel támogatni kívánják a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került helyi vállalkozókat, ezért döntött a polgármester a díjak időszakos elengedéséről.

2020. Április 02. 10:39, csütörtök | Helyi

Takács Istvánné megemlékezése Dombóvár 50 éves évfordulójáról

Takács Istvánné Marika néni idézi fel az ötven évvel ezelőtti eseményeket és beszél az elmúlt ötven év legfontosabb történéseiről.