Városlista
2021. április 11, vasárnap - Zsolt, Leó

Hírek

2011. Augusztus 25. 07:21, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Csúszhat a rokkantnyugdíjak felülvizsgálata

Csúszhat a rokkantnyugdíjak felülvizsgálata

A Széll Kálmán-tervben foglalt vállalásait, ha be akarja tartani a kormány, akkor nagyon gyorsan el kellene indítani a rokkantnyugdíjak felülvizsgálatát.

Az origo információ szerint viszont a rehabilitációs hivatal számára ismeretlen a menetrend, a háziorvosokkal pedig senki sem egyeztetett. Mintegy 220 embert érintene a felülvizsgálat, azonban az idő annyira rövid, hogy nagy valószínűséggel a kormány ki fog futni a 2012 eleji határidőből.

Még június végén arról számolt be Pósfai Gábor, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal főigazgatója, hogy nagyjából 220 ezer rokkantnyugdíjas felülvizsgálatára lehet számítani, a vizsgálatok pedig heteken belül elindulhatnak. Az origo szerint az NRSZH-ban még nem született végleges döntés, sőt a pontos ütemezésre vonatkozóan sincs semmi konkrétum. Egy névtelenséget kérő munkatárs szerint az előkészületek még nem történtek meg, a jelenlegi állomány és kapacitás mellett a tömeges felülvizsgálat idei lebonyolítása nem képzelhető el. A költségvetés számára nagyon fontos tétel a rokkantnyugdíjak felülvizsgálata, a jövő évi büdzsében hatalmas lyuk tátongana, ha nem sikerülne időben elvégezni a felülvizsgálatokat. A csúszás a tervekhez képest rossz üzenetet közvetít a befektetők és az EU felé is, hiszen azt mutatná, hogy a Széll Kálmán-terv máris felpuhulna - az origo értesüléseiről a portfolio.hu számolt be.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: rokkantnyugdíj

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 11. 08:44, vasárnap | Belföld

Háromszáz millió forintnyi illegális gyógyszerrel bukott le - VIDEÓ

Mintegy 300 millió forint értékben foglaltak le tisztázatlan eredetű gyógyszerkészítményeket az újbudai nyomozók, egy férfit elfogtak.

2021. Április 11. 07:28, vasárnap | Belföld

Halálos motorbaleset történt Kazincbarcikán

Kórházi ellátása közben halt meg az a férfi, aki motorozás közben egy oszlopnak ütközött Kazincbarcikán.

2021. Április 11. 07:00, vasárnap | Belföld

Ezúttal a Windows-felhasználókat célozzák a kiberbűnözők

A csomagküldő szolgálatok nevében megküldött SMS-adathalász kampányt követően ezúttal a Magyar Posta nevében küldenek adathalász e-maileket – hívta fel a figyelmet erre a rendőrség.

2021. Április 10. 17:00, szombat | Belföld

Nyárra talán elérhető lesz a nyájimmunitás

Ha a védőoltásokat sikerül megfelelő ütemben beadni, és az emberek minél nagyobb számban kérik is azt, akkor talán nyárra elérhető a tömeges immunitás