Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2017. December 25. 08:00, hétfő | Helyi
Forrás: Berki Zsolt

Dárdai Pali bácsi emlékére

Dárdai Pali bácsi emlékére

A közelmúltban elhunyt idősebb Dárdai Pál egykori labdarúgó, edző.

Hogyan emlékszem Pali bácsira?
Két emlékemet idézem fel. Az egyik emlékem az, hogy 2009-ben - miután ő Dombóváron lett edző - egy pódiumbeszélgetés keretében tartott foci fórumon beszélgettünk a helyi könyvtárban. Dárdai úr azt is elmesélte, hogy Komlón még Lantos Mihály, az Aranycsapat balhátvédje volt az edzője, később pedig Pécsett Garami József csapatában futballozott.
Kikkel focizott együtt? Többek közt: Katzirz Bélával, Kocsis Istvánnal, Zombori Sándorral, Kiss Sándorral, Róth Antallal, Mészáros Ferenccel, Dobány Lajossal - és még sorolhatnám a neveket!

A másik emlékem az, hogy néhány évvel később ismét beszéltünk. Abban az évben, amikor a PMFC feljutott az első osztályba, akkor a hazai mérkőzéseken a Pécs Tv kommentátora voltam. Emlékszem, hogy Kiss Sanyi - akit szakkommentátornak hívtam meg - szólt, hogy az egyik mérkőzésre nem tud eljönni, így hirtelen kellett telefonálnom. Egyből eszembe jutott, hogy Pali bácsinak kell szólnom! Hívtam telefonon. A mester kérdezte: „Szia, Zsolti! Miben segíthetek?” Válaszoltam: „Pali bácsi! A Kecskemét lesz a vendég a jövő héten Pécsett. El tudnál jönni szakkommentátornak?” Elfogadta a meghívást: „Megyek!” – felelte. Egy segítőkész, jószívű embert ismertem meg!
Én így emlékszem Pali bácsira.
Nyugodjon békében!

Berki Zsolt

Címkék: dárdai pál, foci

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.