Városlista
2024. április 15, hétfő - Tas, Anasztázia

Hírek

2013. Augusztus 03. 09:44, szombat | Helyi
Forrás: szöveg és fotók: kvj, illetve Gábor Sándor

Desszert Ünnep fesztivál lesz Dombóváron

Desszert Ünnep fesztivál lesz Dombóváron

Szeptember 27-28-án Dombóváron rendezik meg első ízben a legendás cukrász- és szakácsmester, Rákóczi János emlékére a Desszert Ünnep fesztivált.

A Cukrászmester című magazin főszerkesztője, a Magyar Újságíró Szövetség Gasztronómiai és Vendéglátóipari Szakosztályának közismert tagja: Vojtek Éva több száz darabos, a 19. század derekától napjainkig terjedő időszak tortalapát-variációiból nyílt kiállítás a napokban.
Immár az óbudai Krúdy-negyedben végleg helyet kapott Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum átriumos kiállító- és rendezvény-galériájában 22 tablón bő száz darab, a közép-európai desszert- és cukrászat kultúra sajátos tárgyi világába enged betekinteni az izgalmas kollekció.

A nagy szakmai és közönség-érdeklődéstől övezett megnyitót Kiss Imre igazgató köszöntő szavai után dr. Kriston Vízi József etnográfus, a Dombóvári Helytörténeti Múzeum igazgatója tartotta. Kis előadásában elmondta: a bizonyíthatóan legalább 180 éves múltú míves tálaló eszköz korábban a nagy- és kispolgári családokban, de - ahogyan az egy friss kis kutatás nyomán kiderült - ma már ismét számos, különböző hagyományú településen élő családok étkező készletének megbecsült és használatban lévő darabja.
Egyúttal invitálta a jelenlévőket is: szeptember 27-28-án Dombóváron rendezik meg első ízben a legendás cukrász- és szakácsmester, Rákóczi János emlékére a Desszert Ünnep fesztivált.
Végezetül a kiállító és cukrász-barátai invitálták torták és finom sütemények bőséges kóstolójára a lelkes egybegyűlteket, akik a Krúdy-ház hűs udvarán találtak tereferéjükhöz kellemes menedéket.
A kiállítás szeptember 15-ig lesz látogatható.

- szöveg és fotók: kvj, illetve Gábor Sándor -

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.

2024. Április 12. 08:00, péntek | Helyi

Lomtalanítás Dombóváron

Idén két időpontban április 13-án és 27-én lesz Dombóvár különböző részein lomtalanítás. Utcákra lebontva az időpontokat cikkünkben olvashatják.

2024. Április 11. 10:25, csütörtök | Helyi

Dombóvár újabb 90 éves lakóját köszöntötték

Csapó Edét 90. születésnapján Pintér Szilárd polgármester és Futó Péter önkormányzati képviselő köszöntötték.