Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2013. Augusztus 03. 09:44, szombat | Helyi
Forrás: szöveg és fotók: kvj, illetve Gábor Sándor

Desszert Ünnep fesztivál lesz Dombóváron

Desszert Ünnep fesztivál lesz Dombóváron

Szeptember 27-28-án Dombóváron rendezik meg első ízben a legendás cukrász- és szakácsmester, Rákóczi János emlékére a Desszert Ünnep fesztivált.

A Cukrászmester című magazin főszerkesztője, a Magyar Újságíró Szövetség Gasztronómiai és Vendéglátóipari Szakosztályának közismert tagja: Vojtek Éva több száz darabos, a 19. század derekától napjainkig terjedő időszak tortalapát-variációiból nyílt kiállítás a napokban.
Immár az óbudai Krúdy-negyedben végleg helyet kapott Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum átriumos kiállító- és rendezvény-galériájában 22 tablón bő száz darab, a közép-európai desszert- és cukrászat kultúra sajátos tárgyi világába enged betekinteni az izgalmas kollekció.

A nagy szakmai és közönség-érdeklődéstől övezett megnyitót Kiss Imre igazgató köszöntő szavai után dr. Kriston Vízi József etnográfus, a Dombóvári Helytörténeti Múzeum igazgatója tartotta. Kis előadásában elmondta: a bizonyíthatóan legalább 180 éves múltú míves tálaló eszköz korábban a nagy- és kispolgári családokban, de - ahogyan az egy friss kis kutatás nyomán kiderült - ma már ismét számos, különböző hagyományú településen élő családok étkező készletének megbecsült és használatban lévő darabja.
Egyúttal invitálta a jelenlévőket is: szeptember 27-28-án Dombóváron rendezik meg első ízben a legendás cukrász- és szakácsmester, Rákóczi János emlékére a Desszert Ünnep fesztivált.
Végezetül a kiállító és cukrász-barátai invitálták torták és finom sütemények bőséges kóstolójára a lelkes egybegyűlteket, akik a Krúdy-ház hűs udvarán találtak tereferéjükhöz kellemes menedéket.
A kiállítás szeptember 15-ig lesz látogatható.

- szöveg és fotók: kvj, illetve Gábor Sándor -

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 14:00, szerda | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Július 23. 11:42, kedd | Helyi

A hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Július hónap műtárgya Gulyás József (1938–2017) néhai dombóvári természetfestő 2008-ban festett alkotása lett.

2024. Július 20. 13:39, szombat | Helyi

Ön is segítheti online kérdőív kitöltésével a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központ munkáját

Facebook bejegyzésükben leírják, hogy a kérdőív segítségével tudják felmérni a lezajlott programok társadalmi hatásait, és hogy milyen tevékenységekkel lehetne fejleszteni a település kulturális életét.

2024. Július 19. 16:27, péntek | Helyi

Kihirdették a helyi védelem alatt álló építészeti örökség felújítására kiírt pályázat nyerteseit

Dombóvár Város Önkormányzatának Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága elbírálta a helyi védelem alatt álló építészeti örökség felújítását szolgáló, vissza nem térítendő önkormányzati támogatásra benyújtott pályázatokat.