Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. November 28. 11:30, hétfő | Helyi sport
Forrás: DOVASE

Dobogós helyekkel zárták az évet a dombóvári atléták

Dobogós helyekkel zárták az évet a dombóvári atléták

Különleges helyszínen, a szentendrei skanzen területén rendezték meg a Magyar Köztársaság 2011. évi Mezei Futóbajnokságát. Az évadzáró versenyen egy egyéni arany és egy csapatbronz jutott a DOVASE-nek.

A november 26-i hűvös, szeles idő, az igen technikás, egyenetlen pálya, a jelentős szintemelkedések és itt-ott a szervezők is nehezítették a versenyzők dolgát az év utolsó hazai versenyén.

A 13 éves Tóth Lili Anna a rajt után az élre vágott, és az első helyét a 2615 m-es távon mindvégig megőrizte. Fazekas Gáspár tanítványát versenyzés közben a szervezők kétszer elirányították. Ennek ellenére magabiztosan, 10 másodperces fölénnyel nyerte idei hetedik egyéni bajnoki aranyérmét.

A 15 éves serdülő lányoknál a DOVASE csapata bronzérmes lett. Nekik 3410 m-t kellett teljesíteniük. A csapat tagjai közül Tóth Virág 8., Besenyei Emőke 12., Szollár Csenge pedig 17 lett.

Az ifi korcsoportos Beke Zsanett (hívóképünkön balra) a közel ötvenfős mezőnyben mindvégig az elsők között futott, de a 4565 m-es táv végére leszakadt az első háromtól. Így a negyedik helyen zárta a versenyt.

Fazekas Gáspár két serdülőkorú fiút is indított a bajnokságon. Mindketten szépen helytálltak a népes mezőnyben. A 15 éves Hajdu Bence 12., a 14 éves Prehalek Attila pedig 23. lett.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.