Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Június 06. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Dombóvár a Nemzeti Regattán

Dombóvár a Nemzeti Regattán

Június első hétvégéjén negyedszer rendezte meg a Balatoni Hajózási Zrt. Siófokon az ország településeinek vitorlás versenyét és az ahhoz kapcsolódó programokat,

melyeken 50 város és község együttese között Dombóvár csapata másodszor vett részt.

Az alakulatok nemcsak a „magyar tenger” vizén, hanem annak partján is vetélkedtek egymással. Most harmadik alkalommal jelentkezett a dombóvári küldöttség a nyárnyitó rendezvényre, ám tavaly nem indult el, mert a megmérettetések előtti éjszaka emberéleteket követelő tragédia történt a városban: a Kórház utcában a viharos időben egy hatalmas fa rádőlt egy arra haladó személyautóra, melynek öt kisvaszari utasa közül négyen meghaltak. Emiatt Szabó Loránd polgármester akkor lemondta a részvételt, a Nemzeti Regatta szervezője és lebonyolítója - a Balatoni Hajózási Zrt. - pedig 1.000.000 forintot adományozott a család életben maradt tagjainak.

Az elmúlt hetekben Orfűn kemény edzésekkel kezdte meg a felkészülést a sárkányhajó legénysége, melynek tagjai Révész Enikő dobolásának ritmusára merítették evezőiket a vízbe. A szorgalmasan végzett tréningek következtében rövid idő alatt olyan jó erőállapotba kerültek a fiúk, hogy nagy fölénnyel nyerték meg a Budapest 10. kerületének gárdájával szemben a technikai okok miatt a Sió-csatorna helyett a Balaton hullámos vizén szeles időben lebonyolított első futamukat. Bizakodva várta a másnapi folytatást a társaság. Addig a dombóvári hölgyek a Zengő nevű vitorlásra szálltak fel és hajóztak ki egy tapasztalt kormányos irányításával az öbölből, ahova aztán ötödikként tértek vissza és ennek következtében nem jutottak tovább a középdöntőbe. Eközben a város standját díszítők és a szakácsok is szorgoskodtak. Az utóbbiak finom halételt készítettek, amivel lenyűgözték a kóstolókat. A nagyszínpadon a Nita Dance Club képviselte Dombóvárt. A szombati kulturális műsor utolsó fellépőjének látványos táncbemutatóját a második hellyel jutalmazta a zsűri.

Vasárnap már csak a város sárkányhajósaira várt újabb megmérettetés. Az időjárás nem fogadta kegyeibe az evezősöket, ugyanis délelőttre feltámadt a szél és az eső „lába is lógott”. A nehéz körülmények közepette is becsülettel küzdöttek és jól helyt álltak a legények, ám a balatonföldváriak, valamint a zirciek is kis különbséggel megelőzték őket.

Minden dombóvári résztvevő úgy nyilatkozott, hogy az idei Nemzeti Regatta „jó mulatság, férfimunka volt” és jövőre is szívesen visszatérne Siófokra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.