Hírek
2018. Március 13. 08:21, kedd | Helyi
Dombóvár csokival is várják a turistákat

Rengeteg újdonsággal, kézműves termékekkel és finomságokkal várja vásárlóit a Tourinform Iroda.
A Gunaras Resort Spa Hotel épületében található idegenforgalmi információs központ színes választékkal rendelkezik, az azt működtető önkormányzat nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a városba, illetve a hozzá tartozó fürdőhelyre látogató hazai és külföldi turisták megismerhessék a helyi termelők portékáit. Többek között sör, méz, puszedli, pálinka, valamint még rengeteg – a dombóvári járás, vagy a Kapos-hegyháti Natúrpark területén lévő településről származó – kézműves termék közül válogathatnak a Tourinform Irodába betérők.
A kínálati paletta az elmúlt napokban egy különlegességgel bővült, ugyanis már kapható a „Dombóvár” csokoládé. Az édességet Gábor Sándor dombóvári cukrászmester készítette háromféle ízben, míg a csomagolás dizájnját Erky-Nagy Tibor tipográfus találta ki és tervezte meg. A csokoládé borítóján a település 12 nevezetességét – többek között a Tinódi Házat, a Helytörténet Gyűjteményt és a gunarasi fürdőt – ábrázoló kép látható.
Előreláthatólag egy évig lesz kapható ebben a formában a város csokoládéja, utána pedig valószínűleg megújítják a csomagolását.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Szeptember 13. 09:00, szombat | Helyi
Különleges fotó került elő a dombóvári Fekete István Múzeum alapítójáról
Bodó Imréről (az első sorban a harmadik), aki 65 éve kezdte meg tanulmányait Göllében, Fekete István szülőfalujában.
2025. Szeptember 12. 16:29, péntek | Helyi
95. születésnapját ünnepelte Nagy Béla bácsi
A jeles alkalomból Pintér Szilárd polgármester úr és Bogdán László képviselő úr köszöntötték fel.
2025. Szeptember 12. 14:48, péntek | Helyi
Pénzjutalom és serleg is járt a hagyományos oklevél mellé a naki főzőversenyen
Nakon megtartották az immár hagyományos falunapot, melynek keretében főzőversenyre is sort kerítettek a szervezők.
2025. Szeptember 12. 09:04, péntek | Helyi
Mindig számolni kell a mustgázzal a szüret idején
Az ősz a szüret és a borkészítés időszaka, amelynek jellegzetes veszélyforrása a mustgáz.