Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2018. Október 04. 15:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Dombóvár idős lakóit köszöntötték

Dombóvár idős lakóit köszöntötték

Az Idősek Világnapja alkalmából idén is a Tinódi Ház nagytermében köszöntötte fel a város önkormányzata a település szép korú lakóit.

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az Idősek Világnapjává. Földünkön jelenleg több 600 millió 60 esztendő feletti ember él, számuk a következő két évtized alatt akár meg is kétszereződhet.
A dombóvári képviselő-testület kiemelt figyelmet fordít a városban élő idős emberekre, akiknek rengeteg közösségteremtő programot szervez. A jeles nap alkalmából a Tinódi Ház nyugdíjasokkal zsúfolásig telt nagytermében Szabó Loránd polgármester köszöntőjében arról beszélt, hogy a település elöljárói és felnőtt lakosai mindent megtesznek annak érdekében, hogy az idős kort helyben könnyebbé és élhetőbbé tegyék.
- Közintézményeink nagy részét az utóbbi időben teljesen akadálymentessé tettük, a helyi tömegközlekedés fejlesztése közben alacsonypadlós autóbuszokkal tettük könnyebbé az idősek utazását, az egészségügyi és szociális ellátást folyamatosan fejlesztjük - sorolt fel néhány intézkedést az önkormányzati vezető.
A rendezvény sztárvendége a Fonogram- és Zámbó Jimmy-díjas énekes, Balázs Pali volt, aki romantikus dalaival remek hangulatot varázsolt a Tinódi Ház nagytermébe. A nagysikerű koncert végén meglepetéssel készült Szabó Loránd polgármester és Balázs Pali, előbbi egy csokor virággal, míg utóbbi egy lemezével köszöntötte fel Berkes Józsefnét a 90. születésnapja alkalmából.
A helybeli szép korúakat ünneplő program zárásaként a Természetesen Dombóvár csapata az általa vásárolt völgységi almából minden résztvevőnek két kilogrammot adott ajándékba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.