Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2023. Szeptember 20. 16:01, szerda | Helyi

Dombóvár is helyet kapott a Magyarország cukrászati értékei című könyvben

Dombóvár is helyet kapott a Magyarország cukrászati értékei című könyvben

Dombóvár lakói két okból is büszkén lapozhatják fel a kiadványt. Rákóczi János életútja és a Rákóczi túrós, illetve Gábor Sándor Magyar Rapszódia desszert családja is helyet kapott az országos kiadványban.

Nagy örömmel ajándékozta Gábor Sándor aranykoszorús mestercukrász Pintér Szilárd polgármester úrnak a Magyarország cukrászati értékei című kötetet. Dombóvár lakói két okból is büszkén lapozhatják fel a kiadványt. Rákóczi János életútja és a Rákóczi túrós, illetve Gábor Sándor Magyar Rapszódia desszert családja is helyet kapott az országos kiadványban.

A Tolna vármegyei Dombóvár jelentős szerepet tölt be a magyar cukrászat történetében, ez a kimagasló elismerés elsősorban Gábor Sándornak köszönhető, aki több mint tíz éve ápolja Rákóczi János mestercukrász szellemi hagyatékát.

Jelenleg a Rákóczi túrós, mint gasztronómiai érték a Magyar Értéktár része, és reményeink szerint rövid időn belül elnyeri a Hungarikum címet. Ebben a munkában jelentős szerepet vállalt Müller Ádám a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központ igazgatója is.

Címkék: Rákóczi János

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 09:03, hétfő | Helyi

Áldozatot követelt egy dombóvári lakástűz

Május 18-án, szombat reggel érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Dombóváron kigyulladt egy lakás.

2024. Május 19. 15:59, vasárnap | Helyi

Középiskolások Buzánszky Jenő Emléktornája Dombóváron

A Buzánszky Jenő Sportkomplexum 2022-ben átadott műfüves pályáján ismét megrendezésre került a legendás dombóvári futballista tiszteletére a középiskolások tornája.

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.