Városlista
2023. december 8, péntek - Mária

Hírek

2023. Szeptember 20. 16:01, szerda | Helyi

Dombóvár is helyet kapott a Magyarország cukrászati értékei című könyvben

Dombóvár is helyet kapott a Magyarország cukrászati értékei című könyvben

Dombóvár lakói két okból is büszkén lapozhatják fel a kiadványt. Rákóczi János életútja és a Rákóczi túrós, illetve Gábor Sándor Magyar Rapszódia desszert családja is helyet kapott az országos kiadványban.

Nagy örömmel ajándékozta Gábor Sándor aranykoszorús mestercukrász Pintér Szilárd polgármester úrnak a Magyarország cukrászati értékei című kötetet. Dombóvár lakói két okból is büszkén lapozhatják fel a kiadványt. Rákóczi János életútja és a Rákóczi túrós, illetve Gábor Sándor Magyar Rapszódia desszert családja is helyet kapott az országos kiadványban.

A Tolna vármegyei Dombóvár jelentős szerepet tölt be a magyar cukrászat történetében, ez a kimagasló elismerés elsősorban Gábor Sándornak köszönhető, aki több mint tíz éve ápolja Rákóczi János mestercukrász szellemi hagyatékát.

Jelenleg a Rákóczi túrós, mint gasztronómiai érték a Magyar Értéktár része, és reményeink szerint rövid időn belül elnyeri a Hungarikum címet. Ebben a munkában jelentős szerepet vállalt Müller Ádám a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központ igazgatója is.

Címkék: Rákóczi János

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 07. 16:24, csütörtök | Helyi

Országos sporttörténeti versenynek adott otthont Dombóvár

Második alkalommal került megrendezésre a Buzánszky Jenő Országos Sporttörténeti Verseny Dr. Szenyéri Zoltán igazgató ötlete és szervezése alapján.

2023. December 06. 13:22, szerda | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2023. December 06. 12:08, szerda | Helyi

»Őt dicsérte koldus, árva, emlékezzünk jóságára!«

2023. December 05. 08:31, kedd | Helyi

XVIII. Karácsonyi Kupa karateversenyt rendeztek Dombóváron

A XVIII. Karácsonyi Kupát rendezte meg a Dombóvári Karatesuli a Szuhay Sportcentrumban szombaton.