Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Szeptember 18. 20:31, vasárnap | Helyi
Forrás: www.facebook.com/dombomedia.hu

Dombóvár legszebb kertjét keresik

Dombóvár legszebb kertjét keresik

A Hamulyák-díjat idén hirdették meg először, a nyertes a Dombóvár legszebb kertje elismeréssel lesz gazdagabb.

A címre öten pályáztak, az alapítvány kuratóriuma és a felkért szakemberek a közelmúltban járták végig a kerteket, hogy értékeljék azokat. A kitüntetés a „Tiszta udvar, rendes ház" mintáján alapul.

A díjra azok a családok, illetve magánszemélyek pályázhattak, akik kiemelkedő tevékenységet folytattak annak érdekében, hogy környezetüket szebbé tegyék, akár magáningatlanról, akár közterületről legyen szó. A zsűri figyelembe vette, hogy kinek van saját kútja, ki gyűjti a csapadékvizet, illetve ki az, aki komposztál.

Az elterülő kertekben fellelhető többek között paprika, paradicsom, zeller, padlizsán és szőlő is, de néhol megtalálhatóak olyan különlegességek, mint az articsóka vagy a rebarbara. A formára nyírott akár több méteres bokrok pedig szemet gyönyörködtetően magasodnak a kertek fölé. Némelyik udvar a pihenésnek is hagy teret hintaággyal, kávézóasztallal és székekkel.

A versenybe benevezett hobbikertészek a hosszú évek tapasztalatai alapján tudják, hogy mik azok a zöldségek, gyümölcsök, amiket érdemes termeszteni. Ezen kívül mindegyikük szeret kísérletezni is a dísz- és haszonnövényekkel, illetve a virágokkal. A versenyzők között akad olyan, akinek kintről is látható mutatós kertjébe bekéretőznek, hogy körülnézzenek, sőt alkalomadtán még esküvői fotók is készülnek ott.

A kerttulajdonosok izgalommal várják szeptember 29-ét, hiszen akkor dől el, hogy ki nyeri a Hamulyák-díjat.

Címkék: kert

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.