Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Október 02. 12:05, kedd | Helyi
Forrás: Szabó Loránd

Dombóvár nem kér több trójai falovat

Dombóvár nem kér több trójai falovat

A Fidesz október 1-i sajtóközleményéből azt szűrtem le, hogy csak pár napot élt a remény, hogy Dombóváron a jövőben egy minimális feltételeken alapuló közös munka kezdődik.

,A fideszesek elutasítják, hogy fontos kérdésekben egyeztessünk, próbáljuk egymás részére elmondani azokat az információkat, elképzeléseket, melyek segíthetnek a jó döntések meghozatalában. Hiszen erre vállalkoztunk akkor, mikor képviselői eskünket letettük.

Nyilatkozatuk szerint az ő demokrácia felfogásuk továbbra is az, hogy az ellenzék nem kérdezhet, nem szólhat hozzá a napirendekhez, a polgármester pedig szó nélkül hajtsa végre a döntéseiket. A diktátum szabályokat eddig sem tartottuk be és a jövőben sem tesszük, mert csak így lehet elérni, hogy elkerüljük az olyan rossz hatású döntéseket, mint a kórház igazgató választást, értelmetlen iskola összevonásokat, a vízmű vagyon elherdálását, stb. Van viszont egy alapvető terület, melynek fontossága mindenek felett áll, ez pedig a költségvetés. A múlt héten még Nagy Roland Fidesz szószóló is úgy nyilatkozott, hogy e téren nagy a baj, s valóban egyeztetni kell, hogy miként lehet javítani a város pénzügyi működésén. Érdekes nem? Amikor lassan vége az évnek, akkor jut eszükbe, hogy az általuk készített és elfogadott költségvetéssel nagy a baj. Most taktikát váltanak, azt gondolják, ha nem beszélnek róla, akkor nem foglalkoznak a témával a kedves Dombóváriak? Tévednek, hiszen az emberek a bőrükön érzik, a tanárok hónapok óta nem kapják meg a minőségi bérpótlékukat, az intézmények adóssága több, mint 88 millió forint, elfogyott a pénz a tanulók úszásoktatására, stb.

Tóth Gyulával és Kiss Bélával közösen legalább 15 olyan tématerületet jelöltünk meg, melyekről jó lett volna beszélnünk. Főleg elveket kellett volna tisztáznunk, melyre egy képviselő-testületi ülés alkalmatlan forma. Nem ajtók mögé akartunk bújni és titkos paktumokat kötni, csak tisztázni vélt, vagy valós sérelmeket, a következő két évre kialakítani a követendő munkamódszert. Azt gondoltuk, hogy Dombóvár megér annyit, hogy erőt véve magunkon szemtől szemben leülünk egymással. Ez a politikai kultúra alapja.

Végül az alpolgármester-kérdésről. A személyt én jelölöm. Egyszer befürödtem azzal, hogy elfogadtam a Fidesz ajánlását. Még egy trójai falóra nincs szüksége sem a városnak, sem nekem.

Szabó Loránd

polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.