Városlista
2019. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2011. Március 26. 12:14, szombat | Helyi

Dombóvár és a kutyák már csatlakoztak a Föld Órájához - videóval

Dombóvár és a kutyák már csatlakoztak a Föld Órájához - videóval

A tolna megyei város egyike annak a hetvenhat magyarországi településnek, amely idén részt vesz a Föld Órája világméretű önkéntes akcióban. A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy az év márciusának utolsó szombatján - azaz ma - este

A Föld Órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, amely megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. A 2011-es akció kiegészül egy másik felhívással is, melynek lényege, hogy tegyünk fogyasztás-csökkentési, környezetvédelmi fogadalmat az év többi napjára is.

Idén is elsötétül a világ számos jól ismert, jellegzetes épülete, látványossága, az akcióhoz pedig több mint egy milliárd ember csatlakozott nemre, származásra, vallásra, generációra és földrajzi távolságra való tekintet nélkül, mert egy valami mindenkiben közös: a bolygó, ahol élünk.

Az akció magyar nyelvű honlapján, a www.foldoraja.hu oldalon regisztrálni és keresni lehet az országban zajló Föld Órája események között. A látogatók e-képeslapokkal (ilyen a hívóképünk is) hívhatnak meg másokat az eseményekre.

A honlapon fogadalmat tevő számos ismert arc mellett

március 26-án, szombaton 20:30-kor

a kutyák is lekapcsolják a villanyokat egy órára. Legalábbis ezt teszik a világméretű akciót szervező WWF és a Népszigeti Kutyaiskola közös produkciójában résztvevő kutyusok, akiket a Budai Várban élőben is meg lehet lesni. De ha ez mégsem menne olvasóinknak, itt egy jópofa videó róluk, hogy minél többeknek megjöjjön a kedve a csatlakozáshoz.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 16. 09:00, péntek | Helyi

Forgalomkorlátozás kerékpárverseny miatt

A közlekedőknek ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítaniuk Tamási térségében.

2019. Augusztus 15. 08:39, csütörtök | Helyi

A Dombai család rezidenciáját kutatják

Július 8-tól egy hónapon keresztül az elmúlt évekhez hasonlóan az ország különböző településeiről érkezett régészek, egyetemi hallgatók és önkéntesek folytatták a Gólyavár 2014-ben megkezdett feltárását.

2019. Augusztus 14. 15:23, szerda | Helyi

Lánykérés tűzoltó módra

Nem mindennapi, megható jelenetnek lehettek tanúi augusztus 13-án a bikali Puchner Kastélyszálló dolgozói és vendégei.

2019. Augusztus 14. 08:59, szerda | Helyi

Tóth Lili Anna jól teljesített a nemzetközi mezőnyben

A 3000 méteres síkfutásban Tóth Lili Anna indult magyar színekben.