Városlista
2019. december 12, csütörtök - Gabriella

Hírek

2011. Március 26. 12:14, szombat | Helyi

Dombóvár és a kutyák már csatlakoztak a Föld Órájához - videóval

Dombóvár és a kutyák már csatlakoztak a Föld Órájához - videóval

A tolna megyei város egyike annak a hetvenhat magyarországi településnek, amely idén részt vesz a Föld Órája világméretű önkéntes akcióban. A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy az év márciusának utolsó szombatján - azaz ma - este

A Föld Órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, amely megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. A 2011-es akció kiegészül egy másik felhívással is, melynek lényege, hogy tegyünk fogyasztás-csökkentési, környezetvédelmi fogadalmat az év többi napjára is.

Idén is elsötétül a világ számos jól ismert, jellegzetes épülete, látványossága, az akcióhoz pedig több mint egy milliárd ember csatlakozott nemre, származásra, vallásra, generációra és földrajzi távolságra való tekintet nélkül, mert egy valami mindenkiben közös: a bolygó, ahol élünk.

Az akció magyar nyelvű honlapján, a www.foldoraja.hu oldalon regisztrálni és keresni lehet az országban zajló Föld Órája események között. A látogatók e-képeslapokkal (ilyen a hívóképünk is) hívhatnak meg másokat az eseményekre.

A honlapon fogadalmat tevő számos ismert arc mellett

március 26-án, szombaton 20:30-kor

a kutyák is lekapcsolják a villanyokat egy órára. Legalábbis ezt teszik a világméretű akciót szervező WWF és a Népszigeti Kutyaiskola közös produkciójában résztvevő kutyusok, akiket a Budai Várban élőben is meg lehet lesni. De ha ez mégsem menne olvasóinknak, itt egy jópofa videó róluk, hogy minél többeknek megjöjjön a kedve a csatlakozáshoz.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 12. 08:31, csütörtök | Helyi

Mikulás balettcipőben

Minden év december 6-án érkezik meg a Mikulás a gyermekekhez. Most is nagy izgalommal várták iskolásaink az érkezését.

2019. December 11. 16:07, szerda | Helyi

Belügyminiszteri elismerést kapott Tóth Szilvia

Hosszú időn át végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként kapott belügyminiszteri elismerést Tóth Szilvia rendőr főtörzszászlós, a Dombóvári Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója.

2019. December 10. 09:23, kedd | Helyi

Különdíj a szavalóversenyen

December 2-án Bonyhádon rendezték meg a Vörösmarty Mihály Emléknap keretében a Tolna megyei szavalóversenyt.

2019. December 09. 11:40, hétfő | Helyi

Hárman sérültek súlyosan

Két személyi sérüléses baleset történt a hétvégén Tolna megyében.