Városlista
2021. október 27, szerda - Szabina

Hírek

2021. Szeptember 25. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Dombóvári agrár- és vállalkozói fórum

Dombóvári agrár- és vállalkozói fórum

A NEZ Cégcsoport a Dombóvári Vállalkozói Egyesülettel közösen tartott agrár- és vállalkozói fórumot Dombóváron. A szakmai délelőttre több mint 100 résztvevő érkezett.

Pintér Szilárd polgármester köszöntőjében elmondta, Dombóvár fejlődése szempontjából elengedhetetlen és szükséges a közös előrevivő gondolkodás, a csapatmunka. Reményét fejezte ki, hogy a mai nap is hatékony lesz, a közös célok sikeres megvalósítása érdekében.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője a helyi és régiós fejlesztésekbe eredményeiről számolt be a résztvevőknek. Elmondta, a jövő évi költségvetés megtervezésénél nagy hangsúlyt fektetnek a családok megerősítésére és a gazdaság újraindítására.

Papp Zsolt helyettes államtitkár az agrárium lehetőségeiről és kihívásairól tájékoztatta a jelenlévőket a 2022-2027-es EU támogatási ciklus vonatkozásában.

Naszvadi Balázs, a Tolna Megyei Önkormányzat Terület- és Vidékfejlesztési Osztályának vezetője a TOP PLUSZ és LEADER fejlesztésekről, Pintér Szilárdné, a Takarékbank Zrt. Dombóvári Agrár Centrum vezetője a beruházások, fejlesztések finanszírozási lehetőségeiről nyújtott bővebb információt az érdeklődőknek.

A nemzeti Agrár Kamara színeiben Ribóczi Edina ismertette az október 15-tel induló Agrár-környezetgazdálkodási pályázat feltételrendszerét.

Dömötör Csaba, a Tolna Megyei Szakképzési Centrum kancellára a duális szakképzésről tartott tájékoztatót.

A rendezvény a NEZ Cégcsoport, a Dombóvári Vállalkozói Egyesület szervezésében Dombóvár Város Önkormányzatának támogatásával valósult meg.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 27. 08:31, szerda | Helyi

Megtartották a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum alakuló ülését

A szakmai munkacsoport létrehozását a Dombóvári Rendőrkapitányság kezdeményezte és Dombóvár Város Önkormányzatának támogatásával, aktív közreműködésével jött létre és fog tevékenykedni a jövőben.

2021. Október 26. 14:47, kedd | Helyi

Abszolút Világbajnoki győzelem!

C.I.B.B. szövetség által Olaszország - Bergamoban megrendezett testépítő világbajnokságon Gasparics Zoltán világbajnoki címet szerzett Classic Bodybuilding kategóriában.

2021. Október 26. 11:17, kedd | Helyi

Szent Vendelre emlékeztek Göllében

Több mint 250 éves hagyományt követve gyűltek össze a göllei, kisgyaláni, fonói, kaposvári és dombóvári hívek és elszármazottak a temetőben található Szent Vendel kápolnánál.

2021. Október 26. 08:30, kedd | Helyi

Harmadik alkalommal nyert a Nemzeti Vágtán Tieger Endre

Pintér Szilárd polgármester oklevelet adott át a győzteseknek elismerése jeléül.