Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Szeptember 25. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Dombóvári agrár- és vállalkozói fórum

Dombóvári agrár- és vállalkozói fórum

A NEZ Cégcsoport a Dombóvári Vállalkozói Egyesülettel közösen tartott agrár- és vállalkozói fórumot Dombóváron. A szakmai délelőttre több mint 100 résztvevő érkezett.

Pintér Szilárd polgármester köszöntőjében elmondta, Dombóvár fejlődése szempontjából elengedhetetlen és szükséges a közös előrevivő gondolkodás, a csapatmunka. Reményét fejezte ki, hogy a mai nap is hatékony lesz, a közös célok sikeres megvalósítása érdekében.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője a helyi és régiós fejlesztésekbe eredményeiről számolt be a résztvevőknek. Elmondta, a jövő évi költségvetés megtervezésénél nagy hangsúlyt fektetnek a családok megerősítésére és a gazdaság újraindítására.

Papp Zsolt helyettes államtitkár az agrárium lehetőségeiről és kihívásairól tájékoztatta a jelenlévőket a 2022-2027-es EU támogatási ciklus vonatkozásában.

Naszvadi Balázs, a Tolna Megyei Önkormányzat Terület- és Vidékfejlesztési Osztályának vezetője a TOP PLUSZ és LEADER fejlesztésekről, Pintér Szilárdné, a Takarékbank Zrt. Dombóvári Agrár Centrum vezetője a beruházások, fejlesztések finanszírozási lehetőségeiről nyújtott bővebb információt az érdeklődőknek.

A nemzeti Agrár Kamara színeiben Ribóczi Edina ismertette az október 15-tel induló Agrár-környezetgazdálkodási pályázat feltételrendszerét.

Dömötör Csaba, a Tolna Megyei Szakképzési Centrum kancellára a duális szakképzésről tartott tájékoztatót.

A rendezvény a NEZ Cégcsoport, a Dombóvári Vállalkozói Egyesület szervezésében Dombóvár Város Önkormányzatának támogatásával valósult meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.