Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Június 24. 10:25, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

Dombóvári díjazott az Év védőnői között

Dombóvári díjazott az Év védőnői között

A Védőnők Napja alkalmából a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri épületében adták át a Magyar Védőnők Egyesületének vezetői „Az év védőnője”-díjakat, melyek közül az egyiket egy dombóvári védőnő nyert el.

A civil szervezet 2008 óta az említett kitüntetést adományozza a családok segítésében áldozatos tevékenységet végző kollégáknak. A településnagyság szerinti négy kategória jelöltjei közül egy szakmai zsűri választja ki a jutalmazottakat, a közönségdíjas pedig az édesanyák és az édesapák szavazatai alapján veheti át az elismerést.
Idén a kisvárosokban dolgozók közül a lakosság véleménye alapján „Az év védőnője”-díjat a dombóvári Hartung Vilmosné érdemelte ki, aki a díszes oklevél és virág mellett az ismert magyar iparművész, Faludi Gabriella által tervezett üvegnyakláncot kapott ajándékba.
- A középiskolai tanulmányaim idején akkori barátom, későbbi férjem édesanyja dolgozott védőnőként, aki megmutatta nekem ennek az életre szóló hivatásnak a szépségeit - mondta a kitüntetett. - Orvos szerettem volna lenni, de másodiknak az ő inspirációjára a védőnői szakot jelöltem meg a felvételi lapomon. Oda vettek fel. 1992-ben végeztem és azóta dolgozom.
Jelenleg a belvárosban és a szőlőhegyi településrészen lakó kismamák, csecsemők és gyerekek ellátása a feladata a sokrétű munkát végző Hartung Vilmosnénak, aki várandósokat gondoz, nővédelmi tanácsadást tart, családlátogatást végez, nyomon követi az újszülöttek és az óvodáskorúak fejlődését, baba-mama klubot, babamasszázst és baba-mama tornát tart, valamint minden évben programot szervez az Anyatejes Táplálás Világnapja alkalmából. A védőnő önzetlen és magas színvonalú tevékenységét már eddig is számos szakmai díjjal ismerték el.

A védőnők
a várandósság első pillanatától kezdve vigyáznak a baba és a mama egészségére, testi és lelki épségére, munkájuk azonban jóval túlmutat a kötelező vizsgálatok elvégzésén. Felkészítik az anyukákat és az apukákat a csöppség érkezésére, megosztják velük a gyermekneveléssel kapcsolatos tapasztalataikat és az egész családot támogatják.

Címkék: védőnő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.