Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Július 30. 22:54, vasárnap | Helyi
Forrás: DOVASE

Dombóvári dráma a döntőben

Dombóvári dráma a döntőben

Július 20 és 24 között rendezték meg az olaszországi Grosseto városában a junior korosztályúak (18-19 évesek) Atlétikai Európa Bajnokságát.

Egyesületünk versenyzője Tóth Lili Anna évek óta tudatosan e versenyre készült edzőjével Gazsi bácsival. Tudták, hogy most jött el az idő, amikor bizonyítani lehet: a hosszú évek közös munkája majd megtérül, sikert hoz. Anna több mint 10 éve az egyesület sportolója. A sikeres érettségi után szeptembertől másutt, más egyesületben folytatja pályafutását. Szerette volna emlékezetessé tenni a dombóvári színekben utolsó nagy nemzetközi versenyét. Nem sok hiányzott…

Az elődöntőben erődemonstrációt tartott, nagy fölénnyel nyerte futamát, bizonyítva, hogy kiváló állapotban van, s könnyed futással is jobb a mezőnynél.
A Dombóvárról érkezett atlétatársak és szüleik gondoskodtak arról, hogy a stadionban mindenki tudja, kiről szólhat a női akadályfutás döntője: Transzparensek, Dombóvár feliratú nemzeti zászló, egyen pólók jelezték mindezt!

A döntő nagyszerűen indult. Anna a megbeszéltek szerint 150 m-el a rajt után élre állt, hogy saját ritmusát futhassa, hiszen borítékolható volt, hogy mindenki az ő tempóján szeretne „utazni”. Így is történt. Az első 1000 m-t 3:20 és 3:22 közé tervezték (3:21,73 lett), hogy ebből fokozatosan gyorsulva, (6:40-es 2000 m-ről) kemény utolsó ezret futva, magabiztosan lehessen a győzelemért hajrázni.. 1000 m után azonban jött az akadály és a hiba: bukás, sérülés, versenyfeladás.

A versenyző (és edző) lelkén az sem segít ilyenkor, ha a honfitárs, barátnő, ellenfél megpróbál talpra állítani, bíztatni. Szép volt Tíra, köszönjük!
A győzelem, a dobogó elérhetetlenné vált, talán majd máskor…
A DOVASE vezetése köszöni mindenkinek, aki segített eljutni a győzelem kapujáig!

Hajrá, gyerünk DOVASE, nem adjuk fel SOHASE!

Címkék: atlétika, DOVASE

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.