Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. November 10. 09:17, kedd | Helyi

DOMBÓVÁRI FC - TEVELI MSE 2-1 (1-1)

DOMBÓVÁRI FC - TEVELI MSE 2-1 (1-1)

A 6. helyen álló Tevel csapatát látta vendégül a DFC az Ifjúsági Sporttelepen a bajnokság 12. fordulójában.

Kiegyenlített mezőnyjátékkal telt az első negyed óra, ahol láthatóan mindkét csapat a stabil védekezésre helyezte a hangsúlyt.
A 21.percben egy bal oldalon futó támadással sikerült a vendég támadóknak a védelmünk mögé kerülni, és Major Péter kíméletlenül kihasználta a ziccerét.
A vendég gól után sokkal nyíltabbá vált a találkozó, mert bátrabb támadójátékkal próbáltuk kiegyenlíteni a hátrányunkat, ami szűk 10 perc után sikerült is Horváth Árpád pontos és erős átlövés góljával.
A második játékrész elején emberelőnybe kerültünk, miután Bakó Viktor utolsó emberként szabálytalankodott a gólhelyzetben kilépő Horváth Árpáddal.
Az emberelőny után mentális fölénybe kerültünk az ellenfelünkkel szemben. Határozott magabiztos csapatvédekezéssel hárítottuk az egyre erőtlenebb teveli próbálkozásokat, viszont az ellentámadásaink során érezhető volt, hogy csak idő kérdése, mikor lesz nálunk az előny.
Az 57.percben ismét Horváth Árpád hozta megoldhatatlan feladat elé a teveli védelmet, akik már csak büntető árán tudták megállítani a rutinos támadónkat. A 11-est Tieger Endre végezte el, aki hidegvérrel helyezte a labdát a kapu bal oldalába.
A hátralévő időben mindkét oldalon adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek, de az eredmény már nem változott, így a fegyelmezett, lelkes játékunknak ezúttal győzelem lett a jutalma.

Dombóvári FC - Teveli MSE 2-1 (1-1)

Dombóvár:
Bogdán B. - Varga B., Tieger, Bedő, - Dobó (Gombos), Kocsis Zs. (Varga M.), Právics (Kalmár), Bán, Martinka, - Horváth Á., Kierdorf (Kis D.)
edző: Péter Imre

Tevel:
Laufer - Bajusz K., Bakó, Simon J., Sirok (Bajusz J.), - Farkas-Kozics (Csizmazia), Kovács R. (Tóth N.), Major, Reichert (Szedlacskó), Dombi, - Teszler
játékosedző: Simon József

gólszerzők: Horváth Á., Tieger E. illetve Major P.
kiállítva: Bakó (49.p)

Címkék: DFC, foci

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.