Városlista
2023. november 29, szerda - Taksony

Hírek

2015. Április 07. 10:18, kedd | Helyi
Forrás: Illyés Gyula Gimnázium

Dombóvári gimnazisták sikerei a Szellemi Diákolimpia döntőiben

Dombóvári gimnazisták sikerei a Szellemi Diákolimpia döntőiben

2015. március 21-én, Dombóváron, a Művelődési Házban rendezték meg a Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia V-VI. korcsoportjának döntőjét.

A résztvevők hosszú utat tettek meg idáig, hiszen a felkészülés már az elmúlt év szeptemberében elkezdődött. Ebben a tanévben különösen nehéz és sokoldalú témákat kaptak a diákok, hiszen a versenynek nevet adó Mező Ferenc életútján kívül a magyar vízilabdázók összes olimpiai eredményét, érmes futballcsapataink szereplését, a szocsi téli olimpián szerepelt magyar versenyzők eredményeit és a moszkvai 1980-as olimpia magyar sikereit is ismerniük kellett. A Dr. Szenyéri Zoltán által felkészített csapat a döntőben a 8. helyet szerezte meg. A csapat tagjai voltak (valamennyien a 10. b osztályból): Bencsik Flóra, Erdei Lilla, Németh Margaréta és Stein Dorina.
A kisebbek, a III-IV. korcsoportosok küzdelmét március 22-én, Budapesten bonyolították le. A feladott témakörök mellett az ő küzdelmeiket színesítette az az interjú, amelyet az 1972-es olimpia neves résztvevőivel kellett elkészíteni. A dombóváriak Schmitt Pállal, a Nemzet Sportolójával beszélgethettek. Közös fotókészítésre, aláírásgyűjtésre is sor került, többek között olyan hírességekkel, mint Balczó András, Gedó György, Bóbis Ildikó. A versengés nagy izgalmakat hozott, hiszen az első öt fordulóban több csapat is hibátlan teljesítményt nyújtott. A témák a következők voltak: Mező Ferenc életpályája, a müncheni olimpia magyar sikerei, összes öttusázó eredményünk és a 2014-es nanjingi ifjúsági olimpia magyar vonatkozású eredményei. Az erős mezőnyben a szintén Dr. Szenyéri Zoltán által felkészített dombóvári csapat kiválóan helytállt, s az 5. helyet érdemelte ki. A csapat tagjai voltak: Kőszegi Gergő, Kőszegi Szabolcs, Szenyéri Gabriella. A csaptok tagjai kiváló eredményükért igazgatói dicséretben részesültek iskolájukban.

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 28. 14:24, kedd | Helyi

30 éves a Dombóvári Ózon Asztma Egyesület

A Dombóvári Ózon Asztma Egyesület jubileumi emléknapján dr. Magda Tamás tüdőbelgyógyász főorvos tiszteletére emlékhely avatásra is sor került.

2023. November 28. 08:18, kedd | Helyi

Hétvégi ház égett Kocsolán, aknába esett egy kutya Dombóváron - hétvégén történt

Öt tűzeset és kilenc műszaki mentés adott munkát a tűzoltóknak Tolnában a hétvégén.

2023. November 27. 09:08, hétfő | Helyi

Petőfi 200 „Szeptember végén” című kulturális programsorozat zárórendezvény

Dombóvár Város Önkormányzata, a Dombóvári Székely Kör és a Dombóvári Művelődési Ház kulturális programsorozatának zárórendezvényét és eredményhirdetését november 23-án tartották.

2023. November 24. 08:05, péntek | Helyi

Olajcsere szerviz akció lesz decemberben Dombóváron!

Váltsa ki szervizünkben ingyenesen UN
IX autókártyáját, és vegye igénybe a kihagyhatatlan olajcsere szervizcsomagot! Foglaljon időpontot már most!