Városlista
2024. július 13, szombat - Jenő

Hírek

2015. Április 07. 10:18, kedd | Helyi
Forrás: Illyés Gyula Gimnázium

Dombóvári gimnazisták sikerei a Szellemi Diákolimpia döntőiben

Dombóvári gimnazisták sikerei a Szellemi Diákolimpia döntőiben

2015. március 21-én, Dombóváron, a Művelődési Házban rendezték meg a Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia V-VI. korcsoportjának döntőjét.

A résztvevők hosszú utat tettek meg idáig, hiszen a felkészülés már az elmúlt év szeptemberében elkezdődött. Ebben a tanévben különösen nehéz és sokoldalú témákat kaptak a diákok, hiszen a versenynek nevet adó Mező Ferenc életútján kívül a magyar vízilabdázók összes olimpiai eredményét, érmes futballcsapataink szereplését, a szocsi téli olimpián szerepelt magyar versenyzők eredményeit és a moszkvai 1980-as olimpia magyar sikereit is ismerniük kellett. A Dr. Szenyéri Zoltán által felkészített csapat a döntőben a 8. helyet szerezte meg. A csapat tagjai voltak (valamennyien a 10. b osztályból): Bencsik Flóra, Erdei Lilla, Németh Margaréta és Stein Dorina.
A kisebbek, a III-IV. korcsoportosok küzdelmét március 22-én, Budapesten bonyolították le. A feladott témakörök mellett az ő küzdelmeiket színesítette az az interjú, amelyet az 1972-es olimpia neves résztvevőivel kellett elkészíteni. A dombóváriak Schmitt Pállal, a Nemzet Sportolójával beszélgethettek. Közös fotókészítésre, aláírásgyűjtésre is sor került, többek között olyan hírességekkel, mint Balczó András, Gedó György, Bóbis Ildikó. A versengés nagy izgalmakat hozott, hiszen az első öt fordulóban több csapat is hibátlan teljesítményt nyújtott. A témák a következők voltak: Mező Ferenc életpályája, a müncheni olimpia magyar sikerei, összes öttusázó eredményünk és a 2014-es nanjingi ifjúsági olimpia magyar vonatkozású eredményei. Az erős mezőnyben a szintén Dr. Szenyéri Zoltán által felkészített dombóvári csapat kiválóan helytállt, s az 5. helyet érdemelte ki. A csapat tagjai voltak: Kőszegi Gergő, Kőszegi Szabolcs, Szenyéri Gabriella. A csaptok tagjai kiváló eredményükért igazgatói dicséretben részesültek iskolájukban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 13:55, szombat | Helyi

Veszprémben úsztak a DSI delfin korosztályú úszói

Július 6-7-én Veszprémben rendezték a delfin korosztálynak az országos regionális úszó bajnokságot.

2024. Július 10. 11:23, szerda | Helyi

Tanácsok kánikulában

2024. július 12-én (péntek) 24.00 óráig az ország egész területére vonatkozóan III. fokozatú hőségriasztást rendeltek el.

2024. Július 10. 09:45, szerda | Helyi

Folytatódik a szúnyoggyérítés vármegyénkben

Tolna vármegyében 54 településen összesen 9825 hektáron védekeznek a rovarok ellen.

2024. Július 08. 13:30, hétfő | Helyi

Elfogták a dombóvári sorozattolvajt

Elfogták a dombóvári rendőrök azt a környékbeli férfit, aki május vége óta legalább négy bűncselekményt követhetett el a városban.