Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. November 09. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: Dombó Média

Dombóvári győzelem Bátaszék ellen

Dombóvári győzelem Bátaszék ellen

A Tolna megyei I. osztályú férfi bajnokság 7. fordulójából a Bátaszéki SE csapatának Magyar Kupa-elfoglaltsága miatt halasztott mérkőzését pótolta a Dombóvári FC alakulata november 7-én a Szuhay Sportcentrumban.

A hazaiak nélkülözni voltak kénytelenek a kiállítás miatt eltiltott Keczeli Krisztián, a sérült Varga Bence és Balogh Szabolcs, valamint a munkahelyi elfoglaltsága miatt távol lévő Czifra Viktor szolgálatait, Pál Dániel igazoltan hiányzott, sőt Kardos Ernő is a kispadon ült edzőként, viszont Nagy Dominik először volt az emiatt alaposan felforgatott kezdőcsapat tagja.
A Magyar Kupa-sorozat során a Bátaszéki SE gárdája bejutott az ország legjobb 64 együttesének mezőnyébe, ám ott hazai pályán 7:1-es vereséget szenvedett az Újpest FC legénységétől szeptember 22-én, amikor a megyei pontvadászatban a dombóváriakkal kellett volna játszania.
Az elhalasztott találkozó elején jobbára a vendéglátók kezdeményeztek akciókat, a látogatók minden energiájukat a védekezésre fordították, úgy tűnt, hogy ők ezúttal lemondanak a támadásvezetések lehetőségéről. A házigazdák mezőnyfölénye a 19. percig meddőnek bizonyult, ekkor azonban Jenei Bálint iramodott meg a jobb oldalon és az alapvonal közeléből középre passzolt labdáját Horváth Árpád az ötösről nem sokkal perdítette a kapu mellé. A 37. percben aztán ritkán látható bombával megszerezte a vezetést a DFC csapata: Kovács Attila 20 méterről középről eleresztett lövésével „kipókhálózta” a kapu bal felső sarkát. A vezetés megnyugtatta az otthonukban pályára lépő fiúkat, akik közül 5 perccel később Bán Csaba végzett el jobb oldalról egy 25 méteres szabadrúgást, mely után a „bőr” csak centiméterekkel kerülte el a kapu jobb alsó sarkát. A szünetre a dombóváriak 1:0-s előnyével vonultak az öltözőbe a riválisok.
A térfélcserét követően az 54. percben Kovács Attila szépen ugratta ki a hátvédek között középen kibújó Jenei Bálintot, aki 14 méterről ügyesen átemelte a rárontó portás felett a labdát, ami aztán a hálóban kötött ki. A második gól után 20 perccel Androsics András jól passzolt a bal oldalon megiramodó Mészáros Tibor elé, ő szinte az alapvonalig vitte a labdát, amit aztán a kapus lába mellett elgurítva megszerezte alakulata harmadik találatát. Ekkor mindkét oldalon több cserével frissítettek a trénerek. A 88. percben Martinka Dániel egy remek kényszerítőzés után balról 14 méterről lőtt, de a bátaszékiek portása remek reflexszel hárított. A meccs ráadásban még egy veszélyes helyzet adódott a vendégek 16-osán belül: egy jobb oldali szögletet követően Kardos Ernő középről 9 méterről fejelt, a labda alig kerülte el kívülről a jobb oldali kapufát.
A Dombóvári FC legénysége megérdemelte gyűjtött be a 3:0-s győzelemért járó három pontot a bátaszékiekkel szemben, akik a nagyobb arányú vereség elkerülése érdekében mindkét félidőben megszállták saját térfelüket és a „sündisznó-állásból” csak nagyon ritkán bontakoztak ki.

7. forduló eredménye:
Dombóvári FE - Bátaszéki SE 3:0
Dombóvár: Iványi - Szekeres, Tieger, Martinka - Mészáros, Bán, Androsics, Nagy D., Kovács A., Jenei - Horváth Á.
Góllövők: Kovács A., Jenei, Mészáros

Címkék: DFC, foci

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.