Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Július 04. 17:00, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Dombóvári hulladéklerakó: startolhat a helyreállítás

Dombóvári hulladéklerakó: startolhat a helyreállítás

Júliusban kezdődhet a dombóvári hulladéklerakó területének helyreállítása a több mint négymilliárd forintos Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Program keretében - közölte az MTI-vel a Mecsek-Dráva Önkormányzati Társulás.

Az öt és fél hektáron fekvő lerakó rekultivációjával a Strabag MML Kft., a Közgép Építő és Fémszerkezetgyártó Zrt., illetve a Geohidroterv Kft. alkotta konzorcium a tervek szerint december 17-ig végez.

A már bezárt dombóvári hulladéktelep területét - ahol három évtized alatt több százezer köbméter hulladék gyűlt össze - helyben rekultiválják: rézsűket alakítanak ki rajta, humuszos termőréteggel fedik be, és füvesítik. A helyreállítás következtében megszűnik a talaj és a vízbázisok szennyeződésének lehetősége.

A Mecsek-Dráva program befejezésének határideje eredetileg május 31. volt, a társulás közleménye szerint a dombóvári helyreállítás az engedélyezés csúszása miatt késik. Jelenleg a csapadékvíz-elvezető rendszer szakhatósági engedélyére várnak.

A Mecsek-Dráva program 2011-ben kezdődött rekultivációs része Tolna, Somogy és Baranya megye 89 településén a Környezet és Energia Operatív Program támogatásával, összesen 4,3 milliárd forintból valósul meg. Hatvankét település hulladéklerakóját helyben rekultiválták, huszonöt településen pedig felszámolták a depókat, ami azt jelenti, hogy az ott tárolt hulladékot elszállították és ártalmatlanították.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.