Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2022. November 18. 13:28, péntek | Helyi
Forrás: Illyés Gyula Gimnázium

Fantasztikus dombóvári gimnáziumi sikerek az országos labdarúgás-történeti vetélkedőn

Fantasztikus dombóvári gimnáziumi sikerek az országos labdarúgás-történeti vetélkedőn

Az írásbeli forduló és a szóbeli döntő is elsősorban az 1930-as, 1950-es és 1980-as évek legfontosabb labdarúgással kapcsolatos eseményeit, érdekességeit ölelte fel.

A Fülöp Márton Alapítvány feladatának tűzte ki a magyar labdarúgás történelmének ápolását, a hagyományok népszerűsítését. E célból hirdettek országos versenyt Fülöp Márton Labdarúgás-történeti Vetélkedő címmel.

A megmérettetésre több tucatnyi csapat nevezett az ország minden tájáról. Két előzetes online forduló alapján alakult ki a döntő mezőnye, ahová örvendetes módon a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium mindkét csapata bekerült. Az írásbeli forduló és a szóbeli döntő is elsősorban az 1930-as, 1950-es és 1980-as évek legfontosabb labdarúgással kapcsolatos eseményeit, érdekességeit ölelte fel.

A 2022. november 15-én, Budapesten megrendezett döntő hatalmas dombóvári sikerekkel zárult. A 3. helyet a gimnázium Ruppert Dominik 9. n-es és Szőcs Patrik 10. n-es tanulók által alkotott csapata szerezte meg. Még ennél is ragyogóbb teljesítményt mutatott be az Újvári Bence 10. a és Juhász Barnabás 11. b osztályos diákok által alkotott gárda, amely megnyerte a nívós vetélkedést.

A tanulók értékes könyvjutalmakat, válogatott mezeket és egyéb ajándéktárgyakat vehettek át a helyszínen. Még nagyobb örömöt jelentett számukra, hogy fődíjként megtekinthették a Puskás Aréna VIP-páholyában a Magyarország-Görögország barátságos futball mérkőzést. A döntő helyszínén az ifjú labdarúgó tudorok megismerkedhettek a közelmúlt híres válogatott játékosaival, találkozhattak többek között Nyilasi Tiborral, Détári Lajossal és Garaba Imrével.

A diákok felkészítője Dr. Szenyéri Zoltán intézményvezető volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 14:00, szerda | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Július 23. 11:42, kedd | Helyi

A hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Július hónap műtárgya Gulyás József (1938–2017) néhai dombóvári természetfestő 2008-ban festett alkotása lett.

2024. Július 20. 13:39, szombat | Helyi

Ön is segítheti online kérdőív kitöltésével a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központ munkáját

Facebook bejegyzésükben leírják, hogy a kérdőív segítségével tudják felmérni a lezajlott programok társadalmi hatásait, és hogy milyen tevékenységekkel lehetne fejleszteni a település kulturális életét.

2024. Július 19. 16:27, péntek | Helyi

Kihirdették a helyi védelem alatt álló építészeti örökség felújítására kiírt pályázat nyerteseit

Dombóvár Város Önkormányzatának Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága elbírálta a helyi védelem alatt álló építészeti örökség felújítását szolgáló, vissza nem térítendő önkormányzati támogatásra benyújtott pályázatokat.