Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. November 18. 13:28, péntek | Helyi
Forrás: Illyés Gyula Gimnázium

Fantasztikus dombóvári gimnáziumi sikerek az országos labdarúgás-történeti vetélkedőn

Fantasztikus dombóvári gimnáziumi sikerek az országos labdarúgás-történeti vetélkedőn

Az írásbeli forduló és a szóbeli döntő is elsősorban az 1930-as, 1950-es és 1980-as évek legfontosabb labdarúgással kapcsolatos eseményeit, érdekességeit ölelte fel.

A Fülöp Márton Alapítvány feladatának tűzte ki a magyar labdarúgás történelmének ápolását, a hagyományok népszerűsítését. E célból hirdettek országos versenyt Fülöp Márton Labdarúgás-történeti Vetélkedő címmel.

A megmérettetésre több tucatnyi csapat nevezett az ország minden tájáról. Két előzetes online forduló alapján alakult ki a döntő mezőnye, ahová örvendetes módon a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium mindkét csapata bekerült. Az írásbeli forduló és a szóbeli döntő is elsősorban az 1930-as, 1950-es és 1980-as évek legfontosabb labdarúgással kapcsolatos eseményeit, érdekességeit ölelte fel.

A 2022. november 15-én, Budapesten megrendezett döntő hatalmas dombóvári sikerekkel zárult. A 3. helyet a gimnázium Ruppert Dominik 9. n-es és Szőcs Patrik 10. n-es tanulók által alkotott csapata szerezte meg. Még ennél is ragyogóbb teljesítményt mutatott be az Újvári Bence 10. a és Juhász Barnabás 11. b osztályos diákok által alkotott gárda, amely megnyerte a nívós vetélkedést.

A tanulók értékes könyvjutalmakat, válogatott mezeket és egyéb ajándéktárgyakat vehettek át a helyszínen. Még nagyobb örömöt jelentett számukra, hogy fődíjként megtekinthették a Puskás Aréna VIP-páholyában a Magyarország-Görögország barátságos futball mérkőzést. A döntő helyszínén az ifjú labdarúgó tudorok megismerkedhettek a közelmúlt híres válogatott játékosaival, találkozhattak többek között Nyilasi Tiborral, Détári Lajossal és Garaba Imrével.

A diákok felkészítője Dr. Szenyéri Zoltán intézményvezető volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.