Városlista
2023. január 31, kedd - Marcella

Hírek

2022. November 18. 13:28, péntek | Helyi
Forrás: Illyés Gyula Gimnázium

Fantasztikus dombóvári gimnáziumi sikerek az országos labdarúgás-történeti vetélkedőn

Fantasztikus dombóvári gimnáziumi sikerek az országos labdarúgás-történeti vetélkedőn

Az írásbeli forduló és a szóbeli döntő is elsősorban az 1930-as, 1950-es és 1980-as évek legfontosabb labdarúgással kapcsolatos eseményeit, érdekességeit ölelte fel.

A Fülöp Márton Alapítvány feladatának tűzte ki a magyar labdarúgás történelmének ápolását, a hagyományok népszerűsítését. E célból hirdettek országos versenyt Fülöp Márton Labdarúgás-történeti Vetélkedő címmel.

A megmérettetésre több tucatnyi csapat nevezett az ország minden tájáról. Két előzetes online forduló alapján alakult ki a döntő mezőnye, ahová örvendetes módon a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium mindkét csapata bekerült. Az írásbeli forduló és a szóbeli döntő is elsősorban az 1930-as, 1950-es és 1980-as évek legfontosabb labdarúgással kapcsolatos eseményeit, érdekességeit ölelte fel.

A 2022. november 15-én, Budapesten megrendezett döntő hatalmas dombóvári sikerekkel zárult. A 3. helyet a gimnázium Ruppert Dominik 9. n-es és Szőcs Patrik 10. n-es tanulók által alkotott csapata szerezte meg. Még ennél is ragyogóbb teljesítményt mutatott be az Újvári Bence 10. a és Juhász Barnabás 11. b osztályos diákok által alkotott gárda, amely megnyerte a nívós vetélkedést.

A tanulók értékes könyvjutalmakat, válogatott mezeket és egyéb ajándéktárgyakat vehettek át a helyszínen. Még nagyobb örömöt jelentett számukra, hogy fődíjként megtekinthették a Puskás Aréna VIP-páholyában a Magyarország-Görögország barátságos futball mérkőzést. A döntő helyszínén az ifjú labdarúgó tudorok megismerkedhettek a közelmúlt híres válogatott játékosaival, találkozhattak többek között Nyilasi Tiborral, Détári Lajossal és Garaba Imrével.

A diákok felkészítője Dr. Szenyéri Zoltán intézményvezető volt.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 30. 09:03, hétfő | Helyi

Értéktár bizottsági gyűlés Göllében

Csonka Sándor néhai dombóvári festőművész hagyatékából a kiállításainak vendégkönyveit, fényképeket, folyóiratokat, igazolványokat, útleveleket, a művész kitüntetéseit adta át Bodó Imre a Csonka Sándor Képtár számára.

2023. Január 27. 11:49, péntek | Helyi

Göllei szülőháza előtt emlékeztek Fekete István születésének 123. évfordulójára

Fekete István születésének 123. évfordulója alkalmából január 25-én a Helyi Értéktár Bizottság tagjai koszorúztak az író göllei szülőháza előtt álló bronz szobránál.

2023. Január 27. 11:36, péntek | Helyi

A Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum első ülését tartotta 2023-ban

Január 25-én ült össze és folytatta a megkezdett munkát a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) a Városháza Ujváry termében.

2023. Január 26. 14:33, csütörtök | Helyi

Gyászhír

Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Lukács Sándor volt MÁV dolgozó életének 65. évében elhunyt.