Városlista
2020. február 16, vasárnap - Julianna

Hírek

2019. Szeptember 12. 08:41, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Dombóvári tekés siker hazai pályán

Dombóvári tekés siker hazai pályán

58. alkalommal rendezte meg az Ivanich Antal utcai csarnokban a Kaposmenti Kupát a Dombóvári Spartacus Szövetkezeti Sport Egyesület.

Komlói, alsómocsoládi, pécsi, pétfürdői, szegedi, budapesti, kaposvári, paksi, batéi, székesfehérvári és helyi bábudöntők részvételével szeptember 5. és 8. között 58. alkalommal rendezte meg az Ivanich Antal utcai csarnokban a Kaposmenti Kupát a Dombóvári Spartacus Szövetkezeti Sport Egyesület.

Jót tett a nagy hagyományokkal rendelkező megmérettetésnek az, hogy a megszokottnál két héttel később szólították „lőállásba” a versenyzőket, akik a tavalyinál lényegesen többen voltak. Az ország minden részéből érkeztek tekések azért, hogy egymás között eldöntsék a helyezések sorsát. 22 gárda 88 játékosa és közel 40 egyéni induló vetélkedett a négy nap során.
Az egyéni- és a csapatverseny teljes hazai sikert hozott. A férfiak 120 vegyes gurítása során a Tóth Norman (Dombóvári SSZSE) érte el a legjobb eredményt 513 fával, mögötte Nagy Gergő (Kaposvári Récsei Autósiskola) és Foki László (Dombóvári Főnix) végzett. A 80 vegyes gurítást teljesítő hölgyeknél Veres Ildikó győzött 303 fa eldöntésével Herman Zoltánné (Paks) és Ábrahám Béláné előtt. A csapatok mezőnyében a Baranyai György, Tóth Norman, Polecsák Brigitta, Illés József összeállítású Dombóvári SSZSE alakulata diadalmaskodott. A második helyet a Kaposvári Récsei Autósiskola együttese szerezte meg. Harmadikként a Radó Sándor, Horváth Zoltán, Foki László, Szabó Attila alkotta Dombóvári Főnix zárt.
A legjobbaknak Vancsa József, az 58. Kaposmenti Kupát rendező Dombóvári Spartacus Szövetkezeti Sport Egyesület elnöke és Kiss Béla alpolgármester adta át a serlegeket, az érmeket, valamint az okleveleket. A legidősebb versenyző a 77 éves komlói Pankász István volt, a legfiatalabb pedig a 12 esztendős székesfehérvári Sziklási Szabolcs. Ők is díjazásban részesültek.
A rendezvényt Dombóvár Város Önkormányzata, a Nemzeti Együttműködési Alap, Talapka Rudolf, a Webépker Kft, a Ditáll 2002 kft. valamint a Kulcs és Kés Centrum támogatta.

Nők egyéni eredményei:
80 vegyes gurítás: 1. Veres Ildikó (Dombóvár), 2. Herman Zoltánné (Paks), 3. Ábrahám Béláné (Dombóvár)
legjobb teliző: Tamás Eszter
legjobb taroló: Lippa Magda

Férfiak egyéni eredményei:
120 vegyes gurítás: 1. Tóth Norman (Dombóvár SSZSE), 2. Nagy Gergő (Kaposvári Récsei Autósiskola), 3. Foki László (Dombóvári Főnix)
legjobb teliző: Herceghalmi Ferenc (Paks)
legjobb taroló: Sonkovi László (Szeged)

Kezdők egyéni eredményei:
60 teli gurítás: 1. Vértesi Jánosné (Dombóvár), 2. Kincsverő Bálint (Dombóvár), 3. Kadlicskó Boglárka (Dombóvár)

Csapatok eredményei:
4x120 vegyes gurítás: 1. Dombóvári Spartacus Szövetkezeti Sport Egyesület (Baranyai György, Tóth Norman, Polecsák Brigitta, Illés József), 2. Kaposvári Récsei Autósiskola, 3. Dombóvári Főnix (Radó Sándor, Horváth Zoltán, Foki László, Szabó Attila)

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 16. 19:00, vasárnap | Helyi

Biztonságosabb Internet Napja Dombóváron

Prevenciós előadás általános iskolásoknak.

2020. Február 15. 08:00, szombat | Helyi

Fekete Istvánra emlékezik a Duna Televízió

A Család-barát c. műsor számára készítettek riportot a nagy magyar íróról.

2020. Február 14. 10:17, péntek | Helyi

Idén is lesz alkotói pályázat

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2020-ban immáron hetedik alkalommal hirdet alkotói pályázatot óvodásoknak és iskolásoknak.

2020. Február 13. 16:28, csütörtök | Helyi

Kapospulán került elő a lopott kerékpár

A dombóvári rendőrök a napokban visszaadták azt a kerékpárt a tulajdonosának, amelyet egy héttel korábban lopott el egy 22 éves férfi a város egyik házának zárt udvaráról.