Városlista
2019. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Szeptember 12. 08:41, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Dombóvári tekés siker hazai pályán

Dombóvári tekés siker hazai pályán

58. alkalommal rendezte meg az Ivanich Antal utcai csarnokban a Kaposmenti Kupát a Dombóvári Spartacus Szövetkezeti Sport Egyesület.

Komlói, alsómocsoládi, pécsi, pétfürdői, szegedi, budapesti, kaposvári, paksi, batéi, székesfehérvári és helyi bábudöntők részvételével szeptember 5. és 8. között 58. alkalommal rendezte meg az Ivanich Antal utcai csarnokban a Kaposmenti Kupát a Dombóvári Spartacus Szövetkezeti Sport Egyesület.

Jót tett a nagy hagyományokkal rendelkező megmérettetésnek az, hogy a megszokottnál két héttel később szólították „lőállásba” a versenyzőket, akik a tavalyinál lényegesen többen voltak. Az ország minden részéből érkeztek tekések azért, hogy egymás között eldöntsék a helyezések sorsát. 22 gárda 88 játékosa és közel 40 egyéni induló vetélkedett a négy nap során.
Az egyéni- és a csapatverseny teljes hazai sikert hozott. A férfiak 120 vegyes gurítása során a Tóth Norman (Dombóvári SSZSE) érte el a legjobb eredményt 513 fával, mögötte Nagy Gergő (Kaposvári Récsei Autósiskola) és Foki László (Dombóvári Főnix) végzett. A 80 vegyes gurítást teljesítő hölgyeknél Veres Ildikó győzött 303 fa eldöntésével Herman Zoltánné (Paks) és Ábrahám Béláné előtt. A csapatok mezőnyében a Baranyai György, Tóth Norman, Polecsák Brigitta, Illés József összeállítású Dombóvári SSZSE alakulata diadalmaskodott. A második helyet a Kaposvári Récsei Autósiskola együttese szerezte meg. Harmadikként a Radó Sándor, Horváth Zoltán, Foki László, Szabó Attila alkotta Dombóvári Főnix zárt.
A legjobbaknak Vancsa József, az 58. Kaposmenti Kupát rendező Dombóvári Spartacus Szövetkezeti Sport Egyesület elnöke és Kiss Béla alpolgármester adta át a serlegeket, az érmeket, valamint az okleveleket. A legidősebb versenyző a 77 éves komlói Pankász István volt, a legfiatalabb pedig a 12 esztendős székesfehérvári Sziklási Szabolcs. Ők is díjazásban részesültek.
A rendezvényt Dombóvár Város Önkormányzata, a Nemzeti Együttműködési Alap, Talapka Rudolf, a Webépker Kft, a Ditáll 2002 kft. valamint a Kulcs és Kés Centrum támogatta.

Nők egyéni eredményei:
80 vegyes gurítás: 1. Veres Ildikó (Dombóvár), 2. Herman Zoltánné (Paks), 3. Ábrahám Béláné (Dombóvár)
legjobb teliző: Tamás Eszter
legjobb taroló: Lippa Magda

Férfiak egyéni eredményei:
120 vegyes gurítás: 1. Tóth Norman (Dombóvár SSZSE), 2. Nagy Gergő (Kaposvári Récsei Autósiskola), 3. Foki László (Dombóvári Főnix)
legjobb teliző: Herceghalmi Ferenc (Paks)
legjobb taroló: Sonkovi László (Szeged)

Kezdők egyéni eredményei:
60 teli gurítás: 1. Vértesi Jánosné (Dombóvár), 2. Kincsverő Bálint (Dombóvár), 3. Kadlicskó Boglárka (Dombóvár)

Csapatok eredményei:
4x120 vegyes gurítás: 1. Dombóvári Spartacus Szövetkezeti Sport Egyesület (Baranyai György, Tóth Norman, Polecsák Brigitta, Illés József), 2. Kaposvári Récsei Autósiskola, 3. Dombóvári Főnix (Radó Sándor, Horváth Zoltán, Foki László, Szabó Attila)

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 19. 09:02, csütörtök | Helyi

Kiütéses győzelmet arattak a focisták

A Tolna megyei I. osztályú férfi labdarúgó bajnokság szeptember 14-i 5. fordulójában otthonában - a Szuhay Sportcentrumban - fogadta a Dombóvári FC együttese a Kakasd SE gárdáját.

2019. Szeptember 18. 15:40, szerda | Helyi

Balesetből garázdaság

A vétlen fél ököllel ütötte az okozót.

2019. Szeptember 17. 16:31, kedd | Helyi

Az ott lakók szavaztak a fák sorsáról

Lakossági fórumra várta szeptember 11-én Szabó Loránd polgármester és az 1. számú választókerület önkormányzati képviselője, Molnár Tünde a Pannónia utca 36-40. számú társasház lakóit,

2019. Szeptember 17. 10:53, kedd | Helyi

Képeslapok, fotók, cikkek és plakátok Dombóvárról a könyvtárnak ajándékba

Immár sokadszor küldött olyan ajándékokat dr. Szombath Tibor a Földi István Könyvtárnak, melyek helyi relikviáknak számítanak.