Városlista
2021. február 28, vasárnap - Elemér

Hírek

2011. Május 29. 23:54, vasárnap | Helyi

Dombóvári gyermeknap: ez történt délelőtt - képgalériával

Dombóvári gyermeknap: ez történt délelőtt - képgalériával

Kutyás bemutató, kézműves foglalkozások, íjászat, arcfestés, aszfaltrajz- és kerékpáros ügyességi verseny, gyermekrajz-kiállítás és lovagoltatás várta térítésmentesen a gyerekeket a Dombóvári Művelődési Ház által szervezett m

A nap a Belvárosi Iskola pályáján a Dombóvári Kutyás Egyesület munkakutya-bemutatójával indult. A jól tanított fiatal kutyusokat és itt-ott őket szándékosan támadásra ingerlő egyesületi tagokat felvonultató műsoruk végén az érdeklődők meg is simogathatták a szelíd, szőrös négylábúakat.

Közben pedig már bele lehetett merülni az íjászkodásba, amelyet Nagy István és Járfás Lajos vezetett. No meg Malek Viki is elkezdte állni a festett arcra vágyó gyermekek rohamait. Nem is beszélve a Nagycsaládosok Országos Egyesülete dombóvári csoportjáról és a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum aktivistáiról, akik kézműveskedési lehetőséggel igyekeztek lekötni a nap ünnepeltjeinek figyelmét. Utóbbi csapat fiataljai ajándékért cserébe kérdőívkitöltésre is igyekeztek rávenni a közönséget. Az egész nap során mindvégig nyitva volt a kARTon Egyesület dombóvári rajziskolájának növendékalkotásaiból berendezett kiállítás.

Nem sokkal tíz óra után megérkeztek a Stemler Lovasudvar lovai és lovasai, akiknek aztán egészen közvetlen dél utánig nem igen volt lehetőségük pihenésre, akkora volt az érdeklődés a lovagoltatás iránt.

Mindeközben pedig javában folyt az aszfaltrajzverseny a művelődési ház előtti téren, és a rendőrség jóvoltából kerékpáros ügyességi pályán is kipróbálhatták magukat az önként vállalkozók.

A délelőttöt az eredményhirdetések zárták. A kiosztott csokiknak valamennyi vetélkedő-résztvevő örülhetett. Azonban a különböző kategóriákban legjobbnak találtatott benevezők további ajándékok boldog tulajdonosaivá is váltak, amelyeket a rendezvény egyik jelentős támogatója, a Dombóvári Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke, Orsós Antal adott át.

A nap különböző bemutatókkal folytatódott délután egy órától, amelyekről hamarosan önálló tudósítással jelentkezünk.

A vetélkedők helyezettjeinek névsorát is megörökítő képgalériánk a lenti felvételre kattintva megnyitható.Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 28. 08:00, vasárnap | Helyi

A rekorder szabálysértő 90 helyett 160 km/h-val közlekedett

Néhány óra alatt 65 szabályszegés

2021. Február 27. 08:00, szombat | Helyi

Különleges adomány a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteménynek

Friedrich László dombóvári származású rajztanár ajánlotta fel a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskolán készült diplomamunkáját az intézménynek.

2021. Február 26. 15:00, péntek | Helyi

A 90 éves Törő Józsefet köszöntötték

90. születésnapja alkalmából köszöntötte családja és Pintér Szilárd polgármester Törő Józsefet.

2021. Február 25. 16:00, csütörtök | Helyi

A Pénzügyi-Biztosítási Tanácsadó Iroda profi szakértelemmel segíti ügyfeleit Dombóváron

Nézzük át és tegyük rendbe a szerződéseit! Hívjon, segítek! Tel.: 06-30/901-0644