Városlista
2021. február 28, vasárnap - Elemér

Hírek

2011. Május 30. 22:16, hétfő | Helyi

Dombóvári gyermeknap: így telt a délután - képgalériával

Dombóvári gyermeknap: így telt a délután - képgalériával

Fúvószene, hastánc-, ugrókötél-, zumba-, társastánc- és aerobik-bemutatók, valamint zenés gyermekműsor szórakoztatta a Dombóvári Művelődési Ház gyermeknapi rendezvényén a kicsiket és a nagyokat május 29-én délután. Tombolasorsol

A város önkormányzata és más szponzorok támogatásával tető alá hozott nap délutánjának hangulatát az ezúttal éppen hiányzó Balaskó János szárnyai alatt működő középiskolás Swinges Fiúk igyekeztek megteremteni.

Őket a fűszoknyás kicsi lányokkal kezdő, majd felnőttekkel is kiálló, botokat és fátylakat bevető Amulett Hastánccsoport egzotikus műsorának első része követte. Amíg a hastáncosok pihentek, a Horváth Brigitta vezetésével gyakorló ugrókötelesek jelentkeztek nagyobbnál nagyobb kunsztokkal. Még mielőtt elköszöntek volna, önként vállalkozó gyerekek próbálhatták ki velük a kötélugrás alapjait.

A műsoruk második részében is nagy sikert arató hastáncosok a nemrég alakult Zumba Dance Company tagjainak adták át a terepet, akik bemutatták, hogyan is néz ki az, amikor különböző latin táncok lépései az aerobik elemeivel forrnak össze.

Tombolasorsolás szakította meg a műsort a Dombóvári Autós Club szervezésében. Sorszámozott B (mint Béla), A (mint Aladár), F (mint Ferenc) és kacsa (mint kacsa) jelű szelvények közül egyre-másra kerültek elő olyanok, amelyek különböző nyereményeket és értékes fődíjakat hoztak vásárlóiknak, egyben anyagi támogatást a helyi bölcsődének.

Visszatérve a „show-biz” világába, a Perfect Dance társastáncosai tartottak látványos, de az előző fellépőkénél konzervatívabb műfajúnak számító műsort. Utánuk hasonlóképpen cselekedtek a Dombóvári Aerobik Szabadidős Egyesület tagjai is. Először narancsszínű labdákkal jelentkeztek az ovisaik, majd az idősebbek tettek ki magukért.

A helyi fellépőket a háromfős Staféta együttes váltotta, egyben zárta le a napot a művelődési ház oldalbejáratánál. Dzsungelbuli című zenés gyermekműsorukba igyekeztek bevonni a közönséget is, bevetve ehhez barátjukat, Bobót, az óriásbáb-vízilovat. A siker nem maradt el.

Az utóbbi megállapítás folyamatosan igaz volt a csúcsforgalmat bonyolító légvárakra és trambulinokra is. Rengeteg gyermek és felnőtt szórakozott kitűnően ezen a napon, amelynek névadója, a Nap szinte zavartalanul, kedvére garázdálkodva mutathatta be sütőtudományát május 29-én.

A városi gyermeknap délutánját bemutató képgalériánk Szórakozó negyedünkben található, és a lenti fotóra kattintva megnyitható.


Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 28. 08:00, vasárnap | Helyi

A rekorder szabálysértő 90 helyett 160 km/h-val közlekedett

Néhány óra alatt 65 szabályszegés

2021. Február 27. 08:00, szombat | Helyi

Különleges adomány a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteménynek

Friedrich László dombóvári származású rajztanár ajánlotta fel a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskolán készült diplomamunkáját az intézménynek.

2021. Február 26. 15:00, péntek | Helyi

A 90 éves Törő Józsefet köszöntötték

90. születésnapja alkalmából köszöntötte családja és Pintér Szilárd polgármester Törő Józsefet.

2021. Február 25. 16:00, csütörtök | Helyi

A Pénzügyi-Biztosítási Tanácsadó Iroda profi szakértelemmel segíti ügyfeleit Dombóváron

Nézzük át és tegyük rendbe a szerződéseit! Hívjon, segítek! Tel.: 06-30/901-0644