Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Március 13. 18:11, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Dombóváron is értékelték az elmúlt évet

Dombóváron is értékelték az elmúlt évet

A Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség is megtartotta az előző évet értékelő állománygyűlését.

A Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség az elmúlt évben kiegyensúlyozottan, hatékonyan végezte munkáját mondta Szabó Jenő tű. ezredes kirendeltség-vezető beszámolója kezdetén. A célkitűzéseket és a kiemelt feladatokat minden szakterület maradéktalanul teljesítette. A kirendeltség-vezető beszámolójában nagy hangsúlyt kapott a társszervekkel, a közigazgatás helyi szerveivel, önkormányzatokkal és civil szervezetekkel való szoros együttműködés.

Szabó Jenő a kirendeltség illetékességi területén történt káreseményekkel kapcsolatban kiemelte, hogy az országos tendenciához hasonlóan lényegesen több volt a műszaki mentések száma, mint a tűzeseteké. A hatékony tűzmegelőzési tevékenységnek és a következetes hatósági munkának köszönhetően a szabadtéren keletkezett tűzesetek száma csökkent. Az illetékességi területen 552 káresetből 326 alkalommal vonultak műszaki mentési tevékenységhez, míg 226 volt a tűzesetek száma. Az előző időszakhoz képest emelkedtek a téves jelzések, viszont szándékosan megtévesztő riasztás csak egy alkalommal történt. Kéménytűz az elmúlt év során 19 esetben következett be, szén-monoxid-mérgezéssel járó esemény nem volt az illetékességi területen.

A kirendeltség-vezető beszámolójában kiemelte, hogy a jelentős fejlesztésnek köszönhetően a tavalyi évben átadott IVECO MAGIRUS M32L-AS típusú magasból mentő gépjármű rendszerbe állításával nagymértékben javult a térség közbiztonsága. Szintén a fontos előrelépést jelentett Kurd ÖTE önállóan beavatkozó egységgé válása, valamint a települési mentőcsoportok számának emelkedése is.

A tiszti értekezleten Nagyné Borbandi Judit tű. ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Gazdasági Igazgatóhelyettese megköszönte a kirendeltség személyi állományának egész évben végzett munkáját, majd új, korszerű szakfelszereléseket és védőeszközöket adott át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.