Városlista
2020. augusztus 4, kedd - Domonkos

Hírek

2020. Július 25. 09:01, szombat | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata, Fotó: police.hu

Dombóváron is lesznek iskolaőrök szeptembertől

Dombóváron is lesznek iskolaőrök szeptembertől

Az EMMI honlapján közzétett listában két dombóvári iskola, a Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, illetve a Szekszárdi SZC Esterházy Miklós Szakképző Iskolája és Kollégiuma is szerepel.

Ősztől 288 köznevelési és 203 szakképzési intézményben lesz iskolaőrség. Az EMMI honlapján közzétett listában két dombóvári iskola, a Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, illetve a Szekszárdi SZC Esterházy Miklós Szakképző Iskolája és Kollégiuma is szerepel.

Az iskolaőrség külön rendészeti szervként, a rendőrség irányítása alatt működik majd. A jelentkezőnek egyebek mellett meg kellett felelniük az iskolaőrökről szóló BM-rendeletben előírt egészségügyi, pszichológiai és fizikai erőnléti alkalmassági feltételeknek is. Az iskolaőrök a munkába állásukat követően elméleti és gyakorlati képzésen vesznek részt, amely az alábbi képzési modulokból áll: pedagógiai és gyermekpszichológiai, bűnmegelőzési és konfliktuskezelési, valamint rendvédelmi felkészítés és gyakorlat modul.

A megyében összesen tíz iskolaőr fog szolgálatba állni augusztus 1-jén.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 03. 11:33, hétfő | Helyi

A Kerekasztal című műsor vendége volt Pintér Szilárd Dombóvár város polgármestere

Kerekasztal 2020.07.29. Vendég: Pintér Szilárd Dombóvár város polgármestere

2020. Augusztus 03. 10:22, hétfő | Helyi

Bemutatták Kovács Gyula Emberek, barátok, sorsok című könyvét

Egy bizonyos kor felett az ember szívesen tekint inkább a múlt felé, és mesél gyermekeinek, unokáinak a szép emlékekről, vagy esetleg a benne nyomott hagyó, fájó történésekről

2020. Augusztus 02. 21:43, vasárnap | Helyi

Azonosították az elkövetőt, aki megrongálta a dombóvári szökőkutat

A férfi 2020. július 7-én az éjszakai órákban a város főterén található köztéri szökőkútba több alkalommal is beugrott, mert egy rúgással szerette volna a fúvókát letörni.