Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2015. November 05. 14:26, csütörtök | Helyi
Forrás: www.dombovar.hu, fotó: www.nationofchange.org

Dombóváron nem épül börtön

Dombóváron nem épül börtön

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága még év elején egy pályázati lehetőségre hívta fel a dombóvári önkormányzat figyelmét, börtönépítés céljára alkalmas területet keresett.

Lettek volna előnyei, de a régió számos pályázója közül sajnos nem Dombóvárt választották a börtön helyszínéül. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága még év elején egy pályázati lehetőségre hívta fel a dombóvári önkormányzat figyelmét, börtönépítés céljára alkalmas területet keresett.

A képviselő-testület élt is a lehetőséggel, felajánlotta a Munkás téren, a Viessman Kft. szomszédságában elhelyezkedő ingatlant.

A Belügyminisztérium a közelmúltban levélben tájékoztatta a városvezetést, hogy bár a benyújtott pályázat kellőképpen átgondolt, alapos munka eredménye, tükrözi azokat az elvárásokat, melyek egyébként alkalmassá tehették volna a felajánlott ingatlant börtönépítésre, de a beruházáshoz elengedhetetlen központi költségvetési források jelenleg nem állnak rendelkezésre.

A börtönben mintegy 500 fő fogvatartottat helyeztek volna el, működtetése pozitív hatással bírt volna városunkra, egyebek mellett 250 új munkahelyet létesítve, növelve a helyi üzletek, szolgáltatók iránti keresletet és az ingatlanforgalmat.

A börtönépítésre a régió több városa is pályázott, végül Komló nyert – az egyetlen aspiráló település, ahol komoly ellenkezés övezte a döntést, amiért az intézetet a mai trendekkel szembe menve lakott területre tervezték

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!