Városlista
2022. augusztus 9, kedd - Emőd

Hírek

2022. Június 20. 09:25, hétfő | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Dombóváron ülésezett a Tolna Megyei Mérnök Kamara

Dombóváron ülésezett a Tolna Megyei Mérnök Kamara

A Tolna Megyei Mérnök Kamara kihelyezett ülését Dombóváron tartotta meg június 14-én.

A testület megjelent tagjait és a vendégeket Pintér Szilárd polgármester köszöntötte. Majd a hivatalos események után a delegációt tájékoztatták a közeljövőben megvalósuló új beruházásokról. A Dombóvári Művelődési Házban megtekintették a Makovecz tér makettjét, majd ellátogattak a sportkomplexum megvalósulási helyszínére és a Szigeterdőben beszéltek a közösségi tér átalakításáról, bővítéséről.

Méltán büszkeséggel mutatta be Pintér Szilárd polgármester a tavaly elkészült, mérnöki szemmel is elismerésre méltó kertvárosi haranglábat, amely Csernyus Lőrinc Ybl Miklós-díjas építész tervei alapján épülhetett meg Dombóváron. Az eseményen jelen volt a Hajós Építész Iroda vezetője, Hajós Tibor is.

A tervező és szakértő mérnökök, valamint építészek szakmai kamaráiról szóló 1996. évi LVIII. törvény hatálybalépését követően országosan elsőként alakult meg Szekszárdon a régi Vármegyeházán 1996. november 7-én a Tolna Megyei Mérnöki Kamara 169 regisztrált taggal, mint köztestület, amelynek alapító elnöke Bohli Antal okl. építészmérnök volt.

Címkék: kamara

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 08. 15:51, hétfő | Helyi

Kardos József emlékére

Július 28-án elhunyt Kardos József, volt magyar válogatott labdarúgó.

2022. Augusztus 08. 12:08, hétfő | Helyi

Októbertől látható a mozikban az egészestés Toldi

Jankovics Marcell születésnapjához igazítva, október 20-tól látható a mozikban a tavaly elhunyt rajzfilmrendező utolsó munkája, a Toldi című egészestés animációs film - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a Kecskemétfilm.

2022. Augusztus 08. 11:03, hétfő | Helyi

Színvonalas mérkőzésekre, nagy küzdelmekre lehet számítani

A Dombóvári Futball Club július 12-én kezdte meg az alapozást, felkészülést az őszi szezonra.

2022. Augusztus 07. 22:40, vasárnap | Helyi

Folynak a felújítási munkák a Százszorszép Óvoda udvarán

Pintér Szilárd polgármester és Teufelné Glaub Ágnes, az óvoda vezetője közösen tekintették meg a Dombóvári Százszorszép Óvoda udvarán folyó munkákat.