Városlista
2021. március 5, péntek - Adorján

Hírek

2011. Április 04. 23:53, hétfő | Helyi

Dombóváron kezdődött az országos kutyakiállítás-idény - képgalériával

Dombóváron kezdődött az országos kutyakiállítás-idény - képgalériával

Legutóbb 2008 őszén tartottak Országos CAC Kutyakiállítást a városban. Legalábbis idén április 3-áig, amikor is a Dombóvári Kutyás Egyesület élt a sikeres pályázás adta lehetőséggel, és megrendezte a 2011-es idény első ilyen jelle

A nyolc országból származó ebtulajdonosok összesen 696 kutyát regisztráltak a kiállításra, akik közül végül tízen voltak kénytelenek távol maradni. A hazai tenyésztők mellett Lengyelországból, Csehországból, Szlovéniából, Romániából, Szlovákiából, Ausztriából és Horvátországból is érkeztek nevezések.

A sok szép és érdekes kutya közül különlegességével kiemelkedett egy cimarron uruguayo, akit a vadászkutyák minősítésében indított külföldi gazdája. Ez a fajta annyira ritka idehaza, hogy eddig csupán néhányat törzskönyveztek nálunk. Lásd képünket alább.

Megkeresésünkre Gyenei Ferenc, a dombóvári rendezők vezetője elmondta, hogy a Magyar Ebtenyésztők Országos Szövetségének delegált képviselői kifejezetten elégedettek voltak a szervezéssel. - Ez persze nem lenne így, ha nincs a háttérben igazi összeszokott csapatmunka, amit csak köszönni tudok minden közreműködőnek. Persze van már tapasztalatunk bőven, hiszen ez volt a hatodik ilyen kiállítás, amelyet az én elnökségem idejében rendeztünk - tette hozzá a kutyások helyi elnöke. Szintén tőle tudtuk meg, hogy a dombóvári találkozó ázsióját növeli, hogy a környék nagyobb kutyakiállításaira, a Pécsen és Székesfehérváron sorra kerülőkre sem szoktak lényegesen több ebet nevezni a tulajdonosok.

A verseny eredménye tudtunkkal rövidesen felkerül a http://www.kennelclub.hu/dogshow/2011_hu.html oldalra.

Addig is figyelmükbe ajánljuk Szórakozó negyedünk gazdag képgalériáját, a lenti fotóra kattintva közvetlenül megnyitható.


Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 05. 15:00, péntek | Helyi

Dombóvári sportszervezetek, egyesületek igényelhetnek támogatást

Pályázati felhívás Dombóvár Város Önkormányzata 2021. évi költségvetésében elkülönített sporttámogatási keretből történő támogatás igénylésére.

2021. Március 05. 08:46, péntek | Helyi

Bűncselekményből származó milliók tisztára mosásában segített Nakon egy nő

A Tolna megyei nyomozók egy 69 éves naki asszonyt gyanúsítottak meg azzal, hogy legalább 50 millió forintnyi, bűncselekményekből származó összeg tisztára mosásában vett részt.

2021. Március 04. 16:26, csütörtök | Helyi

Egyensúly és stabilitás

A város fizetőképességének megtartása a legfontosabb feladat az idei évi költségvetés szempontjából Dombóváron, hangsúlyozta Pintér Szilárd polgármester.

2021. Március 04. 08:49, csütörtök | Helyi

A Pénzügyi-Biztosítási Tanácsadó Iroda profi szakértelemmel segíti ügyfeleit Dombóváron

Nézzük át és tegyük rendbe a szerződéseit! Hívjon, segítek! Tel.: 06-30/901-0644