Városlista
2020. február 26, szerda - Edina

Hírek

2011. Április 04. 23:53, hétfő | Helyi

Dombóváron kezdődött az országos kutyakiállítás-idény - képgalériával

Dombóváron kezdődött az országos kutyakiállítás-idény - képgalériával

Legutóbb 2008 őszén tartottak Országos CAC Kutyakiállítást a városban. Legalábbis idén április 3-áig, amikor is a Dombóvári Kutyás Egyesület élt a sikeres pályázás adta lehetőséggel, és megrendezte a 2011-es idény első ilyen jelle

A nyolc országból származó ebtulajdonosok összesen 696 kutyát regisztráltak a kiállításra, akik közül végül tízen voltak kénytelenek távol maradni. A hazai tenyésztők mellett Lengyelországból, Csehországból, Szlovéniából, Romániából, Szlovákiából, Ausztriából és Horvátországból is érkeztek nevezések.

A sok szép és érdekes kutya közül különlegességével kiemelkedett egy cimarron uruguayo, akit a vadászkutyák minősítésében indított külföldi gazdája. Ez a fajta annyira ritka idehaza, hogy eddig csupán néhányat törzskönyveztek nálunk. Lásd képünket alább.

Megkeresésünkre Gyenei Ferenc, a dombóvári rendezők vezetője elmondta, hogy a Magyar Ebtenyésztők Országos Szövetségének delegált képviselői kifejezetten elégedettek voltak a szervezéssel. - Ez persze nem lenne így, ha nincs a háttérben igazi összeszokott csapatmunka, amit csak köszönni tudok minden közreműködőnek. Persze van már tapasztalatunk bőven, hiszen ez volt a hatodik ilyen kiállítás, amelyet az én elnökségem idejében rendeztünk - tette hozzá a kutyások helyi elnöke. Szintén tőle tudtuk meg, hogy a dombóvári találkozó ázsióját növeli, hogy a környék nagyobb kutyakiállításaira, a Pécsen és Székesfehérváron sorra kerülőkre sem szoktak lényegesen több ebet nevezni a tulajdonosok.

A verseny eredménye tudtunkkal rövidesen felkerül a http://www.kennelclub.hu/dogshow/2011_hu.html oldalra.

Addig is figyelmükbe ajánljuk Szórakozó negyedünk gazdag képgalériáját, a lenti fotóra kattintva közvetlenül megnyitható.


Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 26. 09:05, szerda | Helyi

50 éve város Dombóvár - Takács Istvánné helytörténeti kutató tart előadást

A március 4-én 17 órakor kezdődő előadás során az elmúlt fél évszázad eseményeit idézik meg.

2020. Február 25. 09:05, kedd | Helyi

Felsős farsang a Belvárosiban

Február 14-én a Dombóvári Belvárosi Általános Iskolában megrendeztük hagyományos farsangi mulatságunkat.

2020. Február 24. 08:38, hétfő | Helyi

A Belvárosi Nagycirkusz kis művészei felléptek a Belvárosi Iskola alsós farsangján

Hagyományainkhoz híven 2020. február 13-án rendeztük meg az alsó tagozatban a farsangi bált.

2020. Február 21. 08:21, péntek | Helyi

Változtak a tűzgyújtás szabályai

2020. január 22-én módosult az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014 (XII.5.) BM rendelet szabadtéri tűzgyújtásra és az irányított égetésre vonatkozó szabályai.