Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. November 21. 08:34, csütörtök | Helyi
Forrás: www.uzletanyuszuletik.hu

Dombóvárra látogat el az Üzletanyu

Dombóvárra látogat el az Üzletanyu

Az ország minden nagyobb városába, kisvárosokba és november 25-én Dombóvárra is ellátogat az anyák munkaerőpiaci helyzetén alternatív módszerekkel segíteni kívánó Üzletanyu Születik előadássorozat.

Az ingyenes előadásokon az anyák megtudhatják, milyen alternatív lehetőségeik vannak a hagyományos álláskeresésen túl. Önfoglalkoztatásról, szabadúszásról és internetes vállalkozások indításáról is szó esik. Vida Ágnes, pszichológus, a turné előadója, élő példákon és a résztvevők egyedi kérdéseire is válaszolva adja át azt az üzleti tudást és szemléletmódot, amire egy nőnek szüksége lehet a mai gazdasági környezetben.

A problémák mindenütt hasonlóak: a kisgyermekes anyákat nem szívesen látják a munkahelyeken, viszont anyagi kényszerűségből egyre korábbra tevődik az az időpont, amikor az anyák szeretnének visszatérni a munkahelyükre. Szerencsére az elmúlt években egyre nyitottabbak lettek a nők az alternatív lehetőségek irányába, sokan végeznek valamilyen kézműves tevékenységet vagy oktatnak már a GYES ideje alatt is, és egyre többen tervezik, hogy a későbbiekben is ezzel szeretnének foglalkozni. Az olcsó, internetes megjelenési lehetőségek jó alapot teremtenek ehhez - mondja Vida Ágnes, a turné előadója, aki maga is két kisgyermeke mellett kezdett vállalkozásba, és emellett immáron 5 éve segít az anyáknak vállalkozásokat indítani.

Az anyák 47%-a nem tud visszatérni a korábbi munkahelyére a gyermekvállalást
követően, és több, mint háromnegyedük szívesen kipróbálna a kisgyermeke mellett valamilyen rugalmas munkavégzési lehetőséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.