Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Április 10. 08:25, kedd | Helyi
Forrás: Dombó Média

Dombóvárról elszármazottak találkozója

Dombóvárról elszármazottak találkozója

Április 7-én az elszármazottak találkozójára várta a város önkormányzata az egykori dombóváriakat.

Április 7-én az elszármazottak találkozójára várta a város önkormányzata azokat az egykori dombóváriakat, akik tudományos, sport, közéleti, vagy művészeti tevékenységüket kimagasló színvonalon végezték, vagy jelenleg is azt teszik.

Korábban rendszeres résztvevője volt ezeknek az összejöveteleknek többek között Buzánszky Jenő, Ivanich Miklós és Pataki Ferenc. Mindhárman a helyi gimnáziumban tanultak és érettségiztek, majd innen elindulva lettek valamennyien világhírűek, az előbbi sportolóként, a középső muzsikusként, az utóbbi pedig különleges matematikai képessége révén. A település képviselő-testülete díszpolgárrá választotta őket és rendszeresen meghívta mindegyiküket a város különböző rendezvényeire. Ők örömmel tettek eleget az invitálásoknak és látogattak vissza időről időre szülőhelyükre. Az olimpiai bajnok és világbajnoki második helyezett labdarúgó 2015-ben, a zongoraművész 2016-ban, a fejszámoló pedig tavaly távozott az élők sorából, így ők már örök hiányzói lesznek az elszármazottak találkozójának.

Ez alkalommal a program a Helytörténeti Gyűjtemény felkeresésével indult, ahol Takács Istvánné helytörténész mutatta be az idén megújult tárlatot, majd a Városháza Ujváry termében látta vendégül a résztvevőket Szabó Loránd polgármester. Számukra elsőként a Dombó TV-nek a település 2017. évi történéseiről készített filmjét vetítette le, majd a település jövőjét meghatározó hat fejlesztési tervről adott tájékoztatást. A „Tüskei Ipari Park” cím megszerzésétől, Gunarasfürdő további modernizálásától, a Kapos-hegyháti Natúrpark létrehozásától, valamint az egészség-, a klíma- és a Helyi Akció Csoport-program elindításától azt reméli az önkormányzati vezető, hogy megélénkül a település gazdasága, ennek köszönhetően további munkalehetőségek adódnak, a fiatalok nem költöznek el, hanem tanulmányaik befejezését követően itt maradnak szülőhelyükön, nő a turisták száma, javul az itt lakók életminősége, valamint megújul a leromlott állapotú közterületek, illetve épületek egy része is.
Mielőtt buszos településnézésre indultak az elszármazottak, Szabó Loránd még felavatta azt a Városháza falára elhelyezett két kőtáblát, melyekre Dombóvár fejlődésének 20 legfontosabb eseményét és azok időpontjait vésték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.