Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. Március 06. 13:16, kedd | Helyi
Forrás: Dombó Média

Döntetlent értek el a focisták a főpróbán

Döntetlent értek el a focisták a főpróbán

A Dombóvári FC együttese utolsó edzőmeccsén március 3-án Székesfehérváron lépett pályára, ahol a Fejér megyei pontvadászat első helyén álló Ikarus-Maroshegy SE csapata volt az ellenfél.

A Tolna megyei I. osztályú férfi labdarúgó bajnokság tavaszi folytatására készülő Dombóvári FC együttese utolsó edzőmeccsén március 3-án Székesfehérváron lépett pályára, ahol a Fejér megyei pontvadászat első helyén álló Ikarus-Maroshegy SE csapata volt az ellenfél.

A listavezetők összecsapásán a vendégeknél több játékos különböző okok miatt hiányzott az utazó keretből, így több tehetséges fiatal kapott lehetőséget Kardos Ernő játékos-edzőtől.
A jó erőkből álló házigazdákkal szemben a mérkőzés kezdetétől támadólag léptek fel a látogatók, akik sokat birtokolták a labdát, kapujuk elől számos alkalommal szépen hozták fel a labdát a középpályára, onnan pedig ötletesen akcióztak. A mezőnyfölénynek meg is lett az eredménye, ugyanis a tolnaiaknak kétszer is sikerült bevenniük az első félidőben riválisuk ketrecét. Előbb egy védőkről lecsorgó labdára csapott le Horváth Árpád, aki aztán magabiztosan értékesítve a helyzetét megszerezte a vezetést a DFC gárdájának. Az előny növelésekor a fiatal Pál Dániel futotta le riválisát a jobb szélen, pontos középre kanyarítását ismét Horváth Árpád értékesítette. Az öltözőbe a dombóváriak 2:0-ás vezetésével vonultak az ellenfelek.
A szünetben a hazaiak szakvezetője valószínűleg kemény kritikát fogalmazott meg tanítványai addig nyújtott produkciójával kapcsolatban. A fiúk megfogadták trénerük szavait és a korábbiaknál sokkal agilisabban folytatták a találkozót. Ennek köszönhetően kiegyenlített lett a küzdelem, mindkét oldalon adódtak újabb helyzetek. Azok közül kettőt használtak ki a székesfehérvári labdarúgók. Előbb egy megpattanó labda került a tehetetlen dombóvári portás - Sztropkó János - hálójába, majd egy beadás utáni látványos fejesgóllal egyenlítette ki hátrányát az Ikarus-Maroshegy SE gárdája. Az eredmény a 90 perc lefújásáig már nem változott, így 2:2-vel zárult a bajnoki főpróba.
Azt, hogy a január 8. óta tartó edzéseken és az öt felkészülési találkozón mit sajátítottak el Kardos Ernő elképzeléseiből a tanítványai, kiderül március 10-én, amikor az első tavaszi bajnokin a nagymányokiak látogatnak a Szuhay Sportcentrumba.

Ikarus-Maroshegyi SC - Dombóvári FC 2:2
Dombóvár: Sztropkó - Pál, Androsics, Kardos (Hetesi), Varga B. - Mészáros, Jenei, Keczeli, Bán (Gombos), Kázmér - Horváth Á.
Dombóvári góllövő: Horváth Á. (2)

Címkék: DFC, foci

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.