Városlista
2021. április 12, hétfő - Gyula

Hírek

2021. Március 06. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: DOVASE

DOVASE évértékelő, a vírushelyzet miatt írásos formában

DOVASE évértékelő, a vírushelyzet miatt írásos formában

Az évértékelő megtartását a vírushelyzet sajnos ellehetetlenítette, így azt írásos formában az egyesület weboldalán lehet megtekinteni, a díjak pedig csoportos foglalkozásokon kerültek kiosztásra.

A világjárvány és az annak megfékezésére bevezetett korlátozások 2020 márciusától teljesen átírták az éves felkészülési rendet és a megszokott versenyek ütemtervét a sportéletben. A sportegyesületek alkalmazkodtak a körülményekhez, úgy, mint városunkban a Dombóvári Vasutas Atlétika és Szabadidő Egyesület. Mindezek tükrében tartották meg rendhagyó módon évértékelőjüket is:
A DOVASE hagyományosan minden év elején tartja az előző év zárórendezvényét, melynek keretén belül hangzik el az évértékelő, valamint az eredményes sportolók díjazása. Ennek megtartását a vírushelyzet sajnos ellehetetlenítette, így az évértékelőt írásos formában a weboldalukon lehet megtekinteni, a díjak pedig csoportos foglalkozásokon kerültek kiosztásra.

https://dovase.hu/dovase-evertekelo-2020/

A két előkészítő csoport – HALMAINÉ HORVÁTH KATALIN és LAKATOSNÉ LAMM VIKTÓRIA edzők
Nagyon szép eredmények születtek az elmúlt évben. Az egyesület rendszeresen részt vesz a Dél Dunántúli SPORT XXI. Program versenyein, ahol nem egyszer dobogós helyezéseknek örülhettek, a legfontosabb Fazekas Gáspár szakmai vezető szerint, hogy a két korcsoportban a legtöbb versenyzőt Dombóvár nevezte, amely a jövőre nézve bíztató az utánpótlás szempontjából.

A rövidtávfutók – TARR IMRE edző
Számos versenyszámban elért nagyszerű eredmények mellett az alábbi kiemelkedő eredmények születtek:
IBERHARDT BENCE az Ifjúsági Fedettpályás Országos Bajnokságon 60 m-es síkfutásban magyar bajnok lett, szabadtéren pedig 5. 100 m síkfutásban. Majd megkoronázta az évet azzal, hogy a Magyar Ifjúsági Válogatott kezdő embereként országos csúcstartó lett a 4×100 m-es váltóban, több mint 20 éves csúcsot megdöntve.
ÉVA VIKTÓRIA fedettpályán a serdülők 60 m-es síkfutásában az 5. helyen végzett.
SZŐKE HÉDI az Újoncok távolugró versenyében 2., ötösugrásban az 5. lett. Éva Viktória és Szőke Hédi egyesületünk serdülő leány távolugró csapatának tagjaként bronzérmet szerzett a csapatbajnokságon.
BÍRÓ DÁVID 100 m-en szerzett 6. helyezést. Éva Viktória és Szőke Hédi egyesületünk serdülő leány távolugró csapatának tagjaként bronzérmet szerzett a csapatbajnokságon.

A közép- és hosszútávfutók- FAZEKAS GÁSPÁR edző
Szintén kitűnő eredményeket tudhatnak magukénak az egyesület sportolói.
SZALAY ZÓRA, aki a mezei futóbajnokságon aranyérmet szerzett 3000 méteren és második lett fedettpályás síkfutáson szintén 3000 m-en.
Összességében a sportolók 2 arany-, 6 ezüst- és 3 bronzérmet szereztek a tavalyi évben; 28 alkalommal végeztek az 1-8. hely között az országos korosztályos bajnokságokon.

GRATULÁLUNK A SPORTOLÓKNAK ÉS AZ EDZŐIKNEK! TOVÁBBI SZÉP SIKEREKET KÍVÁNUNK!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 10. 13:00, szombat | Helyi

Önkéntes lakossági felmérést végeznek

A Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre,

2021. Április 10. 08:00, szombat | Helyi

Kiosztották a húsvéti videó verseny díjait

A Földi István Könyvtár kezdeményezett felhívást még húsvét előtt két kategóriában az ünnephez kapcsolódóan.

2021. Április 09. 14:00, péntek | Helyi

Dokumentumfilm-sorozat készül Fekete István életéről

A filmsorozatban mások mellett megszólal Bodó Imre helytörténész, Fekete István kutató és Horváth Tibor, a Fekete István Irodalmi Társaság elnöke is mint szakértő.

2021. Április 09. 10:29, péntek | Helyi

Elindult a Szuhay Sportcentrumban a kisterem felújítása

A parketta felújítása, a két vészkijárat, bejárat és az épület főbejáratánál lévő ajtó cseréje, valamint a csarnok komplett festése valósulhat meg.