Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2015. Január 15. 18:00, csütörtök | Helyi sport
Forrás: DOVASE

„Szép, eredményes, szinte gondoktól mentes évünk volt.”

„Szép, eredményes, szinte gondoktól mentes évünk volt.”

A Dombóvári VASE évzáró-évnyitó ünnepsége

Január 9-én az atléták és szüleik zsúfolásig megtöltötték dombóvári Német Közösségi Ház nagytermét. Az ünnepet a város polgármestere, Szabó Loránd és sportreferense, Ilia Anita is megtisztelte. Az esemény az atléták kis műsorával kezdődött, mely a sportolók sokoldalúságát bizonyítja.

„Szép, eredményes, szinte gondoktól mentes évünk volt.” – mondta a 2014. évet értékelve az egyesület elnöke.

Valóban, versenyzőink 2014-ben az országos bajnokságokon és diákolimpiákon 12 első helyet értek el, további 10 második és harmadik helyezést szereztek és 24 alkalommal végeztek a 4-8. helyen egyéni illetve csapatversenyekben. Beke Zsani és Tóth Lili Anna a korosztályos válogatott eredményes tagja volt. 2014-ben kiemelkedő volt Tóth Lili Anna Ifjúsági Olimpián szerzett bronzérme. Mint emlékezetes, Fazekas Gáspár edző tanítványa az év során több alkalommal javította meg 2000m akadályfutásban az általa tartott magyar ifjúsági csúcsot.

Jászberényi Péter beszédében elmondta: „Anyagi lehetőségeink stabilizálódásával nőtt az előkészítős korosztály létszáma, a különböző szintű gyermekversenyeken és bajnokságokon, valamint a SPORT XXI: országos atlétikai programban kiemelten magas létszámmal vettünk részt és a Dél-Dunántúl meghatározó utánpótlás nevelő egyesületévé váltunk.

Létszámunk 80 és 90 fő között változott az év folyamán. Az emelkedés köszönhető annak is, hogy Fazekas Gáspár és Tarr Imre edzők mellett augusztus óta Halmainé Horváth Katalin foglalkozik a kisebb korosztályhoz tartozó középtávfutókkal.

Edzőink hitvallása, hogy e korosztályban abszolút nem az eredmény a fontos, hanem a töretlen akarat, rendszeres tanulás, a hit, hogy akarj jó sportolóvá, és ahogy mondani szoktuk, jó emberré válni.”

Az elnök úr végül köszönetet mondott mindenkinek, aki segítette az egyesület múlt évi munkáját és hozzájárult, „kicsit elfogultan fogalmazva”, hogy az atlétika az év sportága legyen városunkban.

Szabó Loránd, polgármester gratulált az elért eredményekhez. Kifejtette, hogy az önkormányzat határozott szándéka a következő időszakban a Szigeterdő világításának megoldása és a DVMSE Sportközpont komfortosabbá tétele.

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően az egyesület jutalmazta a legeredményesebb sportolókat. A serlegeket Szabó Loránd és Ilia Anita adta át. A jutalmazottak között volt Beke Zsanett, Tóth Virág, Tóth Lili Anna, Papp Bence, Uzonyi Zalán, Berényi Natália, Göblyös Csenge, Strijk Vince, Prehalek Attila, Bánfalvi Ákos, Tóth Boldizsár és még sokan a fiatalabb korosztályból is.

Az ünnepség végén az egyesület minden tagja átvehette az egyesületi pólót és egy tábla csokit, majd sütizéssel és kötetlen beszélgetéssel folytatódott az este.

Címkék: atlétika, DOVASE

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 15. 07:53, szerda | Életmód

Bemutatták G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvét