Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2013. Július 26. 08:47, péntek | Kék hírek
Forrás: MTI

Drogterjesztőket fogtak el Budapesten

Drogterjesztőket fogtak el Budapesten

Őrizetbe vettek a fővárosban hét embert, akik ellen kereskedéssel elkövetett, kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt indult eljárás - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján.

A kábítószer-terjesztőket - négy férfit és három nőt - a VIII. kerületben fogták el a rendőrök a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségével - írták.
A rendőrség adatai szerint a gyanúsítottak 2012 őszétől az elfogásukig Józsefvárosban több embernek adtak el különféle, kábítószernek minősülő anyagokat azzal, hogy azok azt továbbértékesítsék.
A nyomozás során információ merült fel arra vonatkozóan, hogy az egyik elkövető lőfegyverrel rendelkezhet. A rendőrök a TEK speciálisan képzett munkatársainak közreműködésével még szerdán kora reggel a gyanúsítottakat józsefvárosi tartózkodási helyükön elfogták, és előállították.
A nyomozók a házkutatások során kábítószer méréséhez szükséges eszközöket, 400 pakett pentakristályt, 408 tablettát (vélhetően ecstasy), 326 pakett úgynevezett biofüvet - amely nem minősül kábítószernek, de bódító hatású -, 35 olyan cigarettát, amelybe biofüvet sodortak, valamint csaknem egymillió forint értékben kiscímletű bankjegyeket foglaltak le.
A megtalált kábítószer piaci értéke körülbelül egymillió forint.
A rendőrség előterjesztést tett a gyanúsítottak előzetes letartóztatására - áll a közleményben.

Címkék: budapest, drog, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.