Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2023. Október 11. 15:25, szerda | Helyi

Dupla aranyérmet szereztek a DOVASE atlétái

Dupla aranyérmet szereztek a DOVASE atlétái

Kaposváron került megrendezésre a Dél-Dunántúli régió Kölyökből Atléta Program csapatversenye.

A Dél-Dunántúli régió Kölyökből Atléta Program csapatversenyére készültek az elmúlt hetekben a DOVASE utánpótlás korú atlétái. Szorgalmasan gyakoroltak és izgalommal készültek a versenyre. Kaposváron került megrendezésre a hétvégén a sportesemény, amely átadó ünnepséggel kezdődött, a felújított atlétika pályát avattak fel.

A hivatalos átadás során – Szita Károly polgármester és Schmidt Gábor sportért felelős államtitkár helyettes közreműködésével - átvágásra került a szalag és a rajtpisztoly eldörrenése után, a megjelent közel 300 versenyző, közös öröm futással bizonyította, hogy az ATLÉTIKA A SPORTOK KIRÁLYNŐJE.

A dombóvári egyesület 4 csapattal, 35 gyermekkel képviselte Dombóvárt, e jeles napon.

Az U10-es, 8-9 éves lányok és fiúk korosztályában 10 csapat, összesen 100 gyermek nevezett. Öt versenyszámban bizonyíthattak a kis sportolók: sprintváltóban, gátváltóban, távolugrásban, medicinlabda hajításban és 6 perces futásban.

A dombóvári atléták „kék csapata” a dobogó legfelső fokára állhattak fel, míg a jövő reménységeinek csapata, - akik ezen korosztály legfiatalabb atlétái - a 7. helyen végeztek.

A BAJNOKCSAPAT TAGJAI: Bujáki Léna, Schmidt Ármin, Pintér Norka, Hangya Luca, Balogh-Svajda Iván, Schmidt Sára, Varga Máté, Zsák Izabella.

A JÖVŐ REMÉNYSÉGEI 7. helyezett csapat: Meiszinger Mira, Hetesi Anna, Vavra Bálint, Kiszler Boróka, Ejezie Annabel, Bordás Emília, Gáspár Adél, Musitz Molli, Varga Bea, Varga Emma.

A nagyobbak U12-es korosztályában, a 10-11 éves lányok és fiúk korosztályában, 15 csapat, összesen 120 gyermek bizonyíthatott. Öt versenyszámban folyt a küzdelem: 8x50 méteres váltóban, súlylökésben, kerékpár külső vetésben, ötösugrásban és 7 perces futásban.

A DOVASE „zöld” csapata területi bajnok lett: Polgár Bence, Harmath Sebestyén, Geller Ákos, Hencz Lénárd, Hipp Dorka, Nagy Jázmin, Gulner Janka, Pajter Dorka.

A DOVASE „piros” csapata az előkelő 5. helyen végzett, ahol több atlétánk pár hónapja csatlakozott edzéseinkhez, valamint a korosztály fiatalabb versenyzői, ezért a jövőt tekintve nagyon dicséretes eredmény. A csapat tagjai: Gáspár Eszter, Dunai Lujza, Illés Amira Jázmin, Pető Botond, Balogh Gergő, Vavra Lotti, Tolmácsi Tímea.

A szorgalmas és kitartó munkának mindig meg van az eredménye! Az összes kis atlétánknak óriási dicséret jár, hiszen sportszerűen, lelkesen és nagyon ügyesen versenyeztek. Tiétek a jövő! – fogalmazta meg a verseny után Halmainé Horváth Katalin edző.

Címkék: atlétika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.