Városlista
2021. február 28, vasárnap - Elemér

Hírek

2011. Április 13. 21:06, szerda | Helyi

DVMSE sporttelep: új bérlő, új korszak, érdekes fotók - képgalériával

DVMSE sporttelep: új bérlő, új korszak, érdekes fotók - képgalériával

A mai napon írták alá az illetékesek azt a bérleti szerződést, amely kimondja, hogy a DVMSE sporttelep az önkormányzat kezébe került, vagyis bérbe vette azt a MÁV Vagyonkezelő Zrt-től. Nemcsak beszámolunk az eseményről a kiadott sajtóan

Hírszerkesztőnk legutóbb március 6-án járt a DVMSE-n, és nem tudott ellenállni a vágynak, hogy le ne fotózzon általa érdekesnek talált részleteket és jeleneteket. A szerződéskötéssel kapcsolatos infókhoz ezekkel igyekszünk kedvet csinálni és nosztalgikus hangulatot teremteni. Ha megnézné képgalériánkra, kattintson a lenti képre. Amennyiben viszont rögtön a tényekre kíváncsi, gördítsen tovább.Az önkormányzati választások után kezdődtek el a komolyabb tárgyalások a Gyenis Antal utca 18. sz. alatti sporttelep ügyében. Ekkor már nyilvánvalóvá vált, hogy a DVMSE csőd-közeli állapotba került - kezdte tájékoztatóját ma délután Szabó Loránd polgármester. A sportegyesület sorsa kihatással van a sporttelep további működtetésére is, ezért lépni kellett.

A polgármester hozzátette, az ingatlan fenntartására az önkormányzatnak évente megközelítőleg 20 millió forintot kell majd költenie, viszont amennyiben nem vette volna bérbe a sporttelepet a főként vasúti profillal bíró cégtől, azt be kellett volna zárni. Így pedig több száz fiatal sportoló kap esélyt az edzései lebonyolítására a területen, ahol egyébként az atléták, az asztaliteniszezők, a teniszezők, a kosárlabdázók és a bokszolók korábban is helyet kaptak.

Vannak még viták a sportközpont tulajdoni joga körül, de a polgármester szerint a DVMSE körüli felszámolás hamarosan remélhetőleg békésen lezajlik. Egy húszezer lakosú város sajnos két ekkora nagyságú komplexumot nem tud fenntartani, így fennáll annak a veszélye, hogy a Katona József utcai DFC-Spartacus sporttelep működésével is lesznek gondok.

Buzánszky Jenő - az Aranycsapat Dombóvárról elszármazott tagja - legutóbbi látogatása alkalmával kijelentette, hogy kiáll a vasutas sporttelep ügye mellett, hiszen az ő pályája is innen indult. A Nemzet Sportolójának jelölt Jenő bácsi azt szeretné, ha a telepet nemcsak bérelné a város, hanem ha az előbb-utóbb önkormányzati tulajdonba kerülhetne.

A bérleti szerződés másik aláírója Buzinkay Tamás a MÁV Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy a Vasút által az elmúlt húsz évben kiépített hatalmas szociális hálója mára összeszűkült, így a cég már kevésbé tud koncentrálni a MÁV-hoz kötődő sportegyesületekre. Ezért a vezérigazgató úgy látja, jó kézbe került az ingatlan, amelyen először is állagmegóvást kell végezni. Viszont ezek a munkálatok viszonylag nem kerülnek túl sokba.

Várhatóan új beköltözője is lesz a sporttelepnek, a labdarúgás utánpótlás-nevelés csapata is itt fogja edzéseit megtartani. Amennyiben rendeződik a sporttelep területén található üzemi konyha sorsa, valamint az Apáczai Szakközépiskola kollégiumának átadásával adott lesz a magas szintű szálláshely-lehetőség, akár színvonalas edzőtáborok szervezése is elképzelhető lesz a jövőben.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 28. 08:00, vasárnap | Helyi

A rekorder szabálysértő 90 helyett 160 km/h-val közlekedett

Néhány óra alatt 65 szabályszegés

2021. Február 27. 08:00, szombat | Helyi

Különleges adomány a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteménynek

Friedrich László dombóvári származású rajztanár ajánlotta fel a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskolán készült diplomamunkáját az intézménynek.

2021. Február 26. 15:00, péntek | Helyi

A 90 éves Törő Józsefet köszöntötték

90. születésnapja alkalmából köszöntötte családja és Pintér Szilárd polgármester Törő Józsefet.

2021. Február 25. 16:00, csütörtök | Helyi

A Pénzügyi-Biztosítási Tanácsadó Iroda profi szakértelemmel segíti ügyfeleit Dombóváron

Nézzük át és tegyük rendbe a szerződéseit! Hívjon, segítek! Tel.: 06-30/901-0644