Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Április 12. 15:02, kedd | Belföld
Forrás: mti

Egy kamion tolatása 9 órás lezárást eredményezett az M4-esen - VIDEÓ

Egy kamion tolatása 9 órás lezárást eredményezett az M4-esen - VIDEÓ

Kilencórás pályazár volt a következménye egy kamion tolatásának az M4-es autóúton múlt pénteken, egy másik kamion ugyanis fékezés nélkül csapódott be a szabálytalanul közlekedő, tolató járműbe

- írta a Magyar Közút az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében. A társaság azt kéri, semmiképpen ne a tolatást válasszák a közlekedők, ha véletlenül túlmennek a tervezett kihajtón.

Azt írták: a Magyar Közút forgalomfigyelő kamerája rögzítette, ahogy múlt pénteken az M4-es autóúton, Abony térségében az egyik lehajtón túlment egy kamionos, utána megállt, és lassan elkezdett tolatni. Sokan ki tudták kerülni, de jött egy másik kamion, amely gyakorlatilag fékezés nélkül belecsapódott a szabálytalanul közlekedő, tolató járműbe.

A baleset további autósokat is veszélyes manőverbe sodort és a baleset miatt kilenc órára le kellett zárni a pályát.

A szabálytalanságról készült videót a Magyar Közút hivatalos Instagram-oldalán lehet megnézni.


A Magyar Közút hozzátette: a balesetben a becsapódó kamion vezetőfülkéje szinte a felismerhetetlenségig roncsolódott, ugyanakkor csodával határos módon a vezető könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet. A karambolozó kamionok teljesen elfoglalták a pályát. A baleset 13 óra előtt történt és csak nem sokkal 22 óra előtt fejeződhetett be a roncsok elszállítása és a törmelékek, valamint a kiömlő rakomány, több tonnányi napraforgómag eltakarítása. Az arra közlekedők az abonyi csomóponton keresztül folytathatták útjukat.

A közútkezelő szakemberei az esettel kapcsolatban felhívták a figyelmet arra: nincs az a helyzet, amely indokolná, hogy ekkora szabálytalanságot vállaljon valaki egy autópályán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.