Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. November 13. 07:05, vasárnap | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Egy korszak ért véget Olaszországban

Egy korszak ért véget Olaszországban

Silvio Berlusconi olasz kormányfő szombaton Rómában benyújtotta lemondását Giorgio Napolitano államfőnek – jelentette be a Quirinale, az olasz elnöki palota. A közlés szerint az államfő elfogadta Berlusconi lemondását.

A Quirinale előtt várakozó tömeg „bolond” kiáltásokkal fogadta Berlusconit, s többen aprópénzt dobáltak irányába. A Hír TV beszámolója szerint ezrek ünneplik Silvio Berlusconi távozását kiemelt rendőri készültség mellett Rómában.

Előzőleg a szenátus, majd szombaton a képviselőház hagyta jóvá a gazdasági megszorításokat tartalmazó reform- és költségvetési csomagot.

Az EU-elvárásokat is tartalmazó stabilitási csomag szinte módosítás nélkül ment át az olasz parlamenten, miután a megcsappant parlamenti támogatással szembenézni kényszerülő Berlusconi ennek elfogadásához kötötte távozását a miniszterelnöki posztról. Berlusconi mandátuma 2013-ban járt volna le.

Az európai politika 75 éves veteránja közel húsz év után távozik a politika nagyszínpadáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.