Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Június 11. 19:06, vasárnap | Bulvár
Forrás: mti

Egy vagyonért kelt el Michael Jordan sportcipője

Egy vagyonért kelt el Michael Jordan sportcipője

Rekordot jelentő összegért, 190 373 dollárért (52,4 millió forint) kelt el a korábbi kosárlabdázó világklasszis, Michael Jordan sportcipője egy aukción.

"A rekordár a bizonyíték arra, hogy a kosárlabda emléktárgyainak piacán Michael Jordannel senki nem veheti fel a versenyt" - mondta Dan Imler, a cipőt értékesítő SCP aukciós ház alelnöke. Az internetes licitálás május 24-én kezdődött, és vasárnap reggelig tartott.

Az ESPN beszámolójából kiderül, hogy a sportcipőt Jordan az 1984-es Los Angeles-i olimpia döntőjében viselte. A házigazda amerikai együttes 95-65-re győzte le Spanyolországot, az aranyérmes gárda kulcsembereként Jordan húsz pontot szerzett. Az általa dedikált cipőket egy akkor már visszavonult kosaras, Gail Goodrich 11 éves fia szerezte meg, aki a mérkőzés egyik labdaszedője volt.

A cipő érdekessége, hogy még Converse márkájú. Jordan ennek a gyártónak a termékeit az egyetemi évei alatt használta, viszont az olimpia után egy hónappal szerződést kötött a Chicago Bulls csapatával, míg cipőszponzora a Nike lett. Utóbbi ötször annyi pénzt ajánlott neki, mint a Converse, plusz a forgalom után további százalékot.

A használt cipők árverésén az eddigi csúcsot szintén Jordan tartotta. Négy évvel ezelőtt 104 765 dollár fizettek azért a lábbeliért, amelyet az 1997-es NBA-döntő ötödik mérkőzésén viselt. Akkor betegen 38 ponttal vette ki a részét a Utah Jazz kétpontos (90-88) legyőzéséből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára