Városlista
2019. december 8, vasárnap - Mária

Hírek

2011. Január 24. 15:51, hétfő | Helyi

Egyelőre nem kerül lakat a DVMSE-sportközpontra

Egyelőre nem kerül lakat a DVMSE-sportközpontra

A dombóvári önkormányzat hozzájárult ahhoz, hogy az egyik cége január 24-től február 28-ig bérbe vegye a Gyenis Antal utcai vasutas ingatlant, és a testület biztosítja a működtetéshez átmenetileg szükséges pénzt is – olvasható ki a

A döntést megalapozó előterjesztésből kiderül, hogy az önkormányzat tárgyalásokat folytat a MÁV-val és a DVMSE felszámoló-biztosával azért, hogy megszerezze a sportingatlan üzemeltetői jogait. Ugyanis a felszámolás alatt álló egyesület már annyi rezsivel tartozik, hogy felmerült a bezárás lehetősége is. Viszont a képviselők semmi szín alatt nem akarták, hogy ez – akár csak rövid időre is – megtörténjen.

Ezért úgy döntöttek, hogy átmenetileg a teljesen önkormányzati tulajdonú Dombóvári Város és Lakásgazdálkodási Nkft.-n keresztül veszi bérbe a város az ingatlant öt hétre. Erre egyébként a MÁV Vagyonkezelő Zrt. képviselői is nyitottak. Azért az ideiglenes megoldás, mivel úgy tűnik, az önkormányzatnak 2011 márciusától lesz komolyabb esélye arra, hogy hosszabb távon üzemeltesse a sportközpontot. A város egy darabig megtámogatja a saját cégét a felszámoló által a működtetés fedezésére megállapított heti 190.000 forinttal.

Ugyanakkor arról is döntöttek a képviselők, hogy az átmeneti időszakra kalkulált 950.000 forinttal kevesebb támogatás jut majd a város – még el nem fogadott – 2011. évi költségvetéséből közvetlenül a dombóvári sportszervezeteknek. Bár most nem határoztak róla, az előterjesztés felvetése szerint ez azt jelenti majd, hogy a DVMSE-ingatlant rendszeresen használó szervezeteknek közvetlenül járó idei sporttámogatás arányosan csökken.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 07. 10:37, szombat | Helyi

Újabb falmaradványok kerültek elő Alsóheténynél

Az alsóhetényi helytörténész, Kovacsik Zoltán az egykori erődtől délre az ősz folyamán eddig még fel nem tárt épület maradványaira bukkant.

2019. December 06. 13:18, péntek | Helyi

Anyanyelvből is siker a Bolyai Csapatversenyen

„Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben.” Bolyai János

2019. December 04. 08:20, szerda | Helyi

„A háborúk nem oldottak meg még semmiféle problémát...”

Felújították az I. világháborús emlékművet Attalán.

2019. December 03. 11:00, kedd | Helyi

A Mikulás sapkája

„Mert szeretet nélkül értelmetlen minden ….”