Városlista
2020. július 2, csütörtök - Ottó

Hírek

2011. Január 24. 15:51, hétfő | Helyi

Egyelőre nem kerül lakat a DVMSE-sportközpontra

Egyelőre nem kerül lakat a DVMSE-sportközpontra

A dombóvári önkormányzat hozzájárult ahhoz, hogy az egyik cége január 24-től február 28-ig bérbe vegye a Gyenis Antal utcai vasutas ingatlant, és a testület biztosítja a működtetéshez átmenetileg szükséges pénzt is – olvasható ki a

A döntést megalapozó előterjesztésből kiderül, hogy az önkormányzat tárgyalásokat folytat a MÁV-val és a DVMSE felszámoló-biztosával azért, hogy megszerezze a sportingatlan üzemeltetői jogait. Ugyanis a felszámolás alatt álló egyesület már annyi rezsivel tartozik, hogy felmerült a bezárás lehetősége is. Viszont a képviselők semmi szín alatt nem akarták, hogy ez – akár csak rövid időre is – megtörténjen.

Ezért úgy döntöttek, hogy átmenetileg a teljesen önkormányzati tulajdonú Dombóvári Város és Lakásgazdálkodási Nkft.-n keresztül veszi bérbe a város az ingatlant öt hétre. Erre egyébként a MÁV Vagyonkezelő Zrt. képviselői is nyitottak. Azért az ideiglenes megoldás, mivel úgy tűnik, az önkormányzatnak 2011 márciusától lesz komolyabb esélye arra, hogy hosszabb távon üzemeltesse a sportközpontot. A város egy darabig megtámogatja a saját cégét a felszámoló által a működtetés fedezésére megállapított heti 190.000 forinttal.

Ugyanakkor arról is döntöttek a képviselők, hogy az átmeneti időszakra kalkulált 950.000 forinttal kevesebb támogatás jut majd a város – még el nem fogadott – 2011. évi költségvetéséből közvetlenül a dombóvári sportszervezeteknek. Bár most nem határoztak róla, az előterjesztés felvetése szerint ez azt jelenti majd, hogy a DVMSE-ingatlant rendszeresen használó szervezeteknek közvetlenül járó idei sporttámogatás arányosan csökken.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 02. 15:44, csütörtök | Helyi

Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a Szent Lukács Kórházban

A Szent Lukács Kórházban kedden ünnepség keretében osztottak ki elismeréseket Semmelweis-nap alkalmából.

2020. Július 02. 10:28, csütörtök | Helyi

Traktor pótkocsijának ütközött egy autó Kaposszekcsőnél

A tűzoltók a mentőket kérték a balesethez.

2020. Július 02. 08:09, csütörtök | Helyi

Mászlonyban is lesz ezentúl rendszeres hulladékszállítás

Az út aszfaltozása után vált lehetővé, hogy a szolgáltató bejárjon a városrészre, így július 1-től elindult a kommunális hulladék elszállítása a kiosztott hulladéktárolók segítségével.

2020. Július 01. 11:07, szerda | Helyi

Fokozatosan nyitja újra ügyfélszolgálati irodáit az E.ON

Július 6-ától a megfelelő biztonsági óvintézkedések mellett újranyitnak az E.ON központi személyes ügyfélszolgálati irodái.