Városlista
2021. április 12, hétfő - Gyula

Hírek

2021. Március 04. 16:26, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Egyensúly és stabilitás

Egyensúly és stabilitás

A város fizetőképességének megtartása a legfontosabb feladat az idei évi költségvetés szempontjából Dombóváron, hangsúlyozta Pintér Szilárd polgármester.

2021-ben 4 milliárd 770 millió forintból gazdálkodik a város, melyről február közepén született testületi döntés. Hatalmas előrelépés, hogy a megörökölt, kifizetetlen számlák és óriási hitelállomány ellenére, ma már 30 napnál régebbi számlatartozása nincs a városnak.

A teljes költségvetés 75-80%-a feladatalapú finanszírozáshoz kapcsolódik, amely a kötelező feladatok ellátására fordítható. Továbbra is a takarékos, észszerű gazdálkodást részesíti előnyben a jelenlegi városvezetés a szolgáltatások színvonalának megtartása mellett. Ez lefordítva annyit jelent, hogy a valós, reálisan megtervezett forrásokhoz képest határozták meg a kiadásokat, vagyis csak annyit költ a város felújításokra, fejlesztésekre, amennyi pénz valósan rendelkezésre áll. Ennek a gondolkodásnak köszönhető a tavalyi jelentős javulás a város pénzügyi gazdálkodásában.

Idén beruházásokra, felújításokra 1,3 milliárd forintot különítettek el, amely a teljes költségvetés 28%-a. A tavalyi 145 millió forinthoz képest 344 millió forintot tervez költeni Dombóvár Város Önkormányzata felújításokra, amely összeg tartalmazza az utak és játszóterek mellett a Dombóvári József Attila Általános Iskola felújítását is. A közel 894 millió forintból pedig új parkolók épülhetnek a vasút­állomásnál és a Szuhay Sportcentrumnál, bővítésre kerülhet a városban a kamerarendszer és a közvilágítás fejlesztésére, korszerűsítésére is fordítanak ebből az összegből. Továbbá ebbe a kategóriába sorolható a Mászlony, Szigetsor-Vasút szegregátumokhoz kapcsolódó TOP-os beruházások és a DARK projekt megvalósítása is.

Pintér Szilárd polgármester hosszú távon a város valódi fejlődését az ipari park fejlesztésében, bővítésében látja, valamint nagyon bízik az M9-es gyorsforgalmi út megépülésében.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 10. 13:00, szombat | Helyi

Önkéntes lakossági felmérést végeznek

A Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre,

2021. Április 10. 08:00, szombat | Helyi

Kiosztották a húsvéti videó verseny díjait

A Földi István Könyvtár kezdeményezett felhívást még húsvét előtt két kategóriában az ünnephez kapcsolódóan.

2021. Április 09. 14:00, péntek | Helyi

Dokumentumfilm-sorozat készül Fekete István életéről

A filmsorozatban mások mellett megszólal Bodó Imre helytörténész, Fekete István kutató és Horváth Tibor, a Fekete István Irodalmi Társaság elnöke is mint szakértő.

2021. Április 09. 10:29, péntek | Helyi

Elindult a Szuhay Sportcentrumban a kisterem felújítása

A parketta felújítása, a két vészkijárat, bejárat és az épület főbejáratánál lévő ajtó cseréje, valamint a csarnok komplett festése valósulhat meg.