Városlista
2024. április 14, vasárnap - Tibor

Hírek

2014. Szeptember 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Egyik hitel miatt BAR-listán, veszélybe kerül a másik hitel?

Egyik hitel miatt BAR-listán, veszélybe kerül a másik hitel?

Ha az egyik hitel miatt BAR-listára – jelenleg már KHR-listára – kerül valaki, akkor másik hitele veszélybe kerülhet-e, mégha azt rendszeresen is fizeti. Erre keres választ az onlinejogsebesz.hu kérdezője.

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!
Van nekem egy svájci frank alapú gépkocsi hitelem, amit már 8 éve fizetek tisztességesen.
De, viszont most úgy döntöttem, hogy elég volt, ez idő alatt már a vételár dupláját megfizettem, de még mindig majd 3 millió a bank követelése.
Egy ilyen ügyekkel foglalkozó iroda segítségét igénybe véve megtámadtam a kölcsönt a banknál.
Viszont az egész procedúra egyik feltétele az, hogy felfüggesztettem a részletek fizetését, így lassan a "tartozás" összege eléri azt a határt, amikor felkerülhetek a BAR listára.
A kérdésem az lenne, ha egy hitel nem fizetése miatt BAR listás lesz valaki, az milyen kihatással van a meglévő többi hitelére (amit természetesen rendszeresen, időben törleszt). Felmondhatják azokat a bankok, a hitelkártyát bevonhatják?
A válaszokat előre is köszönöm!

2014. 06. 29.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
A Bankközi Adós- és Hitelinformációs Rendszer (BAR lista) új elnevezése a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) Mivel az egyes hitel szerződéseit nem ismerem, ezért javaslom, hogy a hitelfelvevő pénzügyi intézménynél tájékozódjon, attól függetlenül, hogy az Ön folyamatban lévő és időben törlesztett hiteleit emiatt nem fogják felmondani.
További kérdéseivel kapcsolatban állok rendelkezésére!
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Schill Szabolcs ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál szombat délelőtt, a sportrepülőgépben utazó két férfi a helyszínen meghalt, a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja a rendőrség

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Gyopáros Alpár: a magyarság lelke vidéken él

A magyarság lelke vidéken él, elsősorban a falvakban és a kisvárosokban, mert sajnálatosan szinte már csak itt élnek a keresztény gyökerű értékek, amelyekkel a magyarság ezer éven át túl tudott élni a Kárpát-medencében

2024. Április 13. 06:00, szombat | Belföld

MÁV: tavaszi utómunkálatokkal fejeződik be a győri fővonal felújítása

Tavaszi utómunkálatokkal fejeződik be a győri vasúti fővonal felújítása, emiatt több ütemben módosul a menetrend a következő hónapokban - közölte a MÁV Zrt. pénteken az MTI-vel.