Városlista
2023. október 4, szerda - Ferenc

Hírek

2017. Szeptember 05. 13:47, kedd | Helyi
Forrás: http://dombomedia.hu

Egykori igazgatójuknak állítottak szobrot a gimnáziumban

Egykori igazgatójuknak állítottak szobrot a gimnáziumban

Az Illyés Gyula Gimnázium egy nagyon szép kezdeményezéssel indította az évet. Szobrot avattak rögtön az első napon.

Nem csak az általános iskolákban, hanem a középiskolákban is megkezdődött a 2017/2018-as tanév. Az Illyés Gyula Gimnázium egy nagyon szép kezdeményezéssel indította az évet. Szobrot avattak rögtön az első napon.

Vér Vencelnek, az Illyés Gyula Gimnázium egykori igazgatójának állítottak szobrot a tanév első napján. Ő volt az iskola harmadik igazgatója, az ő munkássága alatt adták át az intézmény új épületeit, tulajdonképpen az iskola akkor fejlődött ki igazán – mondta el dr. Szenyéri Zoltán igazgató az avatáson.
A szobrot Varga Gábor dombóvári szobrászművész alkotta, az intézmény számára pedig Dombóvár Város Önkormányzata ajánlotta fel. Az iskolának az az elképzelése, hogy a következő tanévekben bővítik a sort azokkal az igazgatókkal, akik hosszabb ideig tevékenykedtek az intézmény élén.
Az első emeleti bal szárnyat a szoborhoz méltóan újították fel. Az alkotás mellé kiépítettek egy gimnáziumi panteont, emlékfalat, ahol a jövőben a kiváló diákok és tanárok emléktábláit szeretnék majd elhelyezni. Az ehhez szükséges anyagi támogatást az iskola fenntartója a Tamási Tankerület, a munkaerőt pedig az önkormányzat és a gimnázium biztosította.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 03. 12:48, kedd | Helyi

Breaking! Krausz Ferenc kapja a fizikai Nobel-díjat!

Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L\'Huillier kapja idén a fizikai Nobel-díjat.

2023. Október 03. 10:14, kedd | Helyi

20 dombóvári érem az athéni világbajnokságon

Kiválóan szerepeltek a Dombóvári Karatesuli versenyzői, a három nap alatt a 10 fős csapat összesen 20 érmet szerzett Görögországban, az Athénban megrendezett világbajnokságon:

2023. Október 02. 20:41, hétfő | Helyi

Gázpalack robbant fel egy lakásban Dombóváron

Felrobbant egy 11,5 kilogrammos gázpalack vasárnap délelőtt Dombóváron, egy Zrínyi utcai 4 emeletes, 50 lakásos panel társasház egyik első emeleti garzonlakásában.

2023. Október 02. 08:33, hétfő | Helyi

Ötödször is Tieger Endre győzött a Fogatvágta döntőjében

A Fogatvágta döntőjében hárman álltak rajthoz, az első helyezést ötödször is Tieger Endre és ifj. Tieger Endre párosa nyerte el a Dombóvár Sütvényi ménes színeiben.